1U9A5365.jpg
I tet: Mens Karoline fortsatt ledet 5000 m-feltet. Da tempoet ble skrudd opp, ble ryggsmertene for store og Karoline brøt. (Foto: Arne Dag Myking)

Karolines Bjerkeli Grøvdals plan var å løpe både 5000 m og 10000 m i EM. Det ble tidlig annonsert at hun måtte trekke seg fra 10000 m, men hun og støtteapparatet reiste til München i håp om at ryggplagene skulle gi seg. De ble såpass mye bedre at det ble bestemt at hun skulle prøve seg på 5000 m, men Karoline var på ingen måte kvitt ryggsmertene.

Det gikk på et vis i seks og en halv runde for Karoline. Da hadde Karoline dratt i flere runder i en fart som ikke ga mer smerter enn det gikk på et vis. Men da Yasemin Can satte inn et rykk med betydelig høyere fart, så klarte ikke Karoline å henge med lenger uten at det gjorde for vondt. 

Mange trodde det ville bli en Yasemin Can-dobbel
Da kenyansk-tyrkiske Yasemin Can gjorde som åpningsdagen, foretok et så kraftig rykk at ingen våget å følge henne, så trodde mange at gullet igjen skulle gå til Tyrkia. Men nå ble ikke forspranget like stort. Konstanze Klosterhalfen var ikke så langt etter, men brukte likevel lang tid på å komme helt opp i ryggen på Can. Resten ble en triumfferd med hjemmepublikummet i ryggen.

1U9A6312.jpgEndelig: Etter noen magre år kunne Konstanze Klosterhalfen juble igjen. (Foto: Arne Dag Myking)

Resultater 5000 m finale - kvinner 


1U9A6392.jpgMedaljetrioen: Yasemin Can, Konstanze Klosterhalfen og Eilish McColgan. (Foto: Arne Dag Myking)