Her kan du følge resultatene underveis i løpet (ny pdf hver hele time)


Live kamera (YouTube) HER
Se diverse andre  linker lenger ned i denne saken

Vi kommer med en oppsummering av VM i egen sak senere


Oppdatert 09:15:
Løpet er over, Therese Falk og debutanten Jo Inge Norum løp bra og endte på 14. og 26. plass. Bjørn Tore Kronen Taranger fikk det tyngre enn ventet med sin 36. plass. Alle kjempet bra hele døgnet, og skal absolutt  være fornøyd med innsatsen. Det var 147 kvinner og 205 menn som deltok i mesterskapsklassene i Albi.

Slik gikk det: 
K 14. plass: Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb 228,906 km 
M 26. plass: Jo Inge Norum, Hell Ultraløperklubb 242,940 km
M 36. plass: Bjørn Tore Kronen Taranger 234,432 km

Alle resultater

Se forhåndsomtale om løperne og forventningene til VM
Vi kommer med en kommentar fra løperne sammen med de offisielle resultatene litt senere søndag.

Bjørn-Tore_i_løypa_10timer_foto_StianAandersen (1280x905).jpg
Bjørn Tore lørdag kveld etter ca 9 timers løping. Allerede da så det litt tungt ut, men fighteren jobbet seg gjennom døgnet med sedvanlig energi.  (Foto: Stian Andersen)


Oppdatert 01:30: Best i Norden
15 timer er løpt, det er "bare" 9 timer igjen. 
De siste timene har det stabilisert seg noe for de noske løperne, men gutta avanserer fortsatt noen plasser. Jo Inge er nå på en flott 22. plass (17. av euroopéerne) med ca 164 km etter 15 timer - og er ikke bare beste norske løper, men også beste nordiske løper. Vår andre løper i herreklassen, Bjørn Tore Taranger er nummer 34 med ca 160 kilometer og nest beste nordiske løper.

Therese Falk har falt en plass tilbake, til 17. plass med 151 km etter 15 timer. Hun er nest beste nordiske løper, 5 km etter danske Stine Rex på 9. plass. Therese er i øyeblikket 11. beste européer. 

 

Therese_i_løypa_10timer_foto_StianAandersen (1280x869).jpg
Therese i løypa etter ca 9 timer, før det ble mørkt. (Foto: Stian Andersen)

 Oppdatert 22:30: Therese 16. Jo Inge 25, Bjørn Tore 36
De norske løperne fortsetter å klatre på listene og løper forbausende jevnt i forhold til svært mange av konkurrentene. Debutanten Jo Inge Norum er den store overraskelsen.
- Jo er supersprek, spøker med support, koser seg og holder høyt tempo, forteller lagleder Thomas Johannesson fra Albi.
Trønderen er nå oppe på 25. plass, hat løpt over 133 km første 12 timer og er bare 5 km bak en topp 10 plassering, det samme som Bjørn Tore taranger klarte i forrige VM. Det blir spennende å se om Jo Inge holder helt inn, men akkurat nå ser det lovende ut.

Bjørn Tore ser ut til å slite mer, men vi som har sett stayeren fra Bergen i tidligere 24-timersløp vet at han plutselig kan kvikne til igjen - og han er ikke mer enn 3 km bak Jo Inge - på en foreløpig 36.plass av de 205 herrene som startet.

-  Therese ser helt fin ut ennå. Hun holder helt jevnt tempo helt uten stopp og ingen mageproblemer som hun noen ganger har slitt med, kan crewet rapporetere om halvveis.
Hun fortsetter å avansere, og er nå helt oppe på 16. plass med drøyt 123 km løpt etter 12 timer. Amerikanske Camille Herron leder suverent (har hun åpnet for hardt?), men bakover er det absolutt mulig å komme på talefot med de fleste. Det er nå det starter for alvor - det er 12 tøffe timer igjen, de fleste av dem i mørket.

Jo_inge_support.jpg
Den norske debutanten Jo Inge Norum imponerer med jevn og flott løping, og ser ut til å ha en flott dag i løypa. Halvveis etter 12 timer har han løpt 133 kilometer og er oppe på en 25. plass. (Foto: Thomas Johannesson)​

Bjørn_Tore_support.jpg
Bjørn Tore Taranger passerer support-teltet for 84. gang (hver 1,5 km). Oppdatert 18:15:
Therese Falk fortsetter å avansere plasser. På de fire siste timene har hun gått fra 50. plass til 24. plass og er bare 4 km etter 10. plass. Alt ser bra ut, hun holder samme fart som i starten, og crewet er optimistisk på hennes vegne. Nå er det også mye mer løpbar temperatur enn de første timene. Hun har på litt under 8 timer løpt 82 kilometer, som tilsvarer 250 kilometer etter et døgn..Det gjenstår fortsatt 2/3 Aav konkurransen, og resultatlista vil endre seg enormt.

Gutta våre avanserer også hele tiden. Jo Inge Norum er nå på 33. plass med nesten 90 kilometer - og holder altså fortsatt 270 kilometers-fart. Bjørn Tore har fått tilbake den runden som "forsvant", og har etter hvert avansert til 45. plass, ca 1,5 km bak Jo Inge. Vi er lovet en litt mer omfattende rapport fra crewet etter 10 timers løping.

Therese_langing_montasje.jpg
Langing av mat og drikke skjer i fart, ingen vits å sløse med tiden.Oppdatert 14:30:
Fire timer er løpt, og våre løpere ligger i planlagt fart, noe som betyr at de fortsatt er langt ned på resultatlistene.​ Therese Falk, som nå løper litt fortere enn første timen, har avansert ca 10 plasser hver time og er etter 4 timer på 50 plass med 42 kilometer - og som ved jevn fart gir 252 km i sluttresultat. Det er altså svært mange som løper langt over evne foreløpig, og slik er det jo alltid på 24-timers løp. I føge yr.no er det 23 grader og sol nå, men snart synker temperaturen betydelig - noe som vil passe de norske løperne bra. 

I herreklassen har Jo Inge Norum avansert til 48. plass i en fart tilsvarende 270 kilometer. Bjørn Tore Taranger falt mange plasser den 3. timen, noe som antagelig skyldes at han mistet en runde på registreringen. Vi håper det blir rettet opp. Han ligger nå på 105. plass i en fart tilsvarende 260 kilometer.

therese-falk-flagg (1024x626).jpg
Therese med tommel opp rett før start. Hun har åpnet forsiktig i det varme været, men har avansert mye de siste to timene. (Foto: Thomas Johannesson)Oppdatert 12:00:
Etter den første timen ligger de rutinerte norske løperne langt ned på resultatlistene, men det betyr ikke at de løper sakte. Therese Falk var på 82. plass (!!) etter flrste time, men holder en fart til 246 kilometer - og hun foretrekker å løpe jevnt. Det er meningsløst mange som åpner for raskt. Det er det samme i herreklassen; Jo Inge og Bjørn Tore ligger på 59. og 70. plass etter én time, og har en marsjfart til vanvittige 276 og 274 km. Her blir det store, veldig store, endringer utover dagen og natten blant 147 kvinner og 205 menn.

JoInge_BjørnTore_start.jpg
Bjørn Tore Taranger og Jo Inge Norum viser seg fram på startstreken, men la seg langt bak i fornuftig fart ut fra start. (Foto: Thomas Johannesson)​

JoInge_Therese_BjørnTore-1.jpg
Jo Inge Norum, Therese Falk og Bjørn Tore Kronen Taranger i VM-byen Albi dagen før dagen. (Foto: Thomas Johannesson)Lørdag 10:00:
VM 24-timers starter lørdag kl 10:00 i franske Albi, der tre av deltagerne er fra Norge. To av dem er våre kanskje mest kjente ultraløpere, Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb og Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Bergen Løpeklubb. Tredjemann er debutant i internasjonale mesterskap, Jo Inge Norum fra Hell Ultraløperklubb.

Se forhåndsomtale om løperne og forventningene til VM

Løpets hjemmeside
Facebook med mange videosnutter

Startliste - ca 370 løpere med PB
LIVE RES

Video fra starten (foto: IAU):


Bildet kan inneholde: en eller flere personer og folk som står
Like før start, hektisk aktivitet i crew-teltet. (Foto: IAU)

Løpere_og_crew_Ainafoto.jpg
Løpere og crew på plass i Albi: Thomas Johanneson, Kim Andre Henriksen, Bjørn Tore Kronen Taranger, Therese Falk, Jo Inge Norum og Aina Elisabeth Nygård. 

FRa_åpningsseremonien_AinaNygård-foto.jpg
Jo Inge, Bjørn Tore og Therese på åpningsseremonien. (Foto: Aina Nygård)

Videosnutt fra åpningssseremonien fredag. (Foto: Thomas Johannesson):