I fjor introduserte Hamar IL med samarbeidspartnere ikke mindre enn tre ulike konkurranser, halvmaraton, open water og triatlon, langs eller i Mjøsa. Planen er allerede klar for å ta i bruk Norges største innsjø vinterstid med et unikt winter run, antakeligvis i februar. Det kunne ikke realiseres i år, men i stedet blir det et våløp formodentlig på snø- og isfritt underlag delvis langs Mjøsa.

Vårløpet er et ledd i rekruttering til sesongens store happening St. Hans da H3 Hamar HOKA Maraton går av stabelen for første gang med hel maratondistanse i tillegg til halvmaraton og 10 km som i premieren i fjor. H3 Hamar HOKA Vårløp skal først og fremst være et lavterskelløp med en herre- og dameklasse, og arrangørene håper å få lokket ut mange av de ivrige mølleløperne på byens treningssesentre. Vårløpet er, i likhet med årets H3 HOKA Maraton, lagt til søndag av trafikkmessige grunner. 

For sikre en beste mulig løpsopplevelse er løpet begrenset til 200 deltakere, og snaue to uker før start er allerde over halvparten av startnummerne borte. Det kan defor være en sjanse å ta å vente til løpsdagen med å bestemme seg... 

Oddvar Haugen i H3 kan fortelle om at de siste detaljene ang. løypetrasé til årets virkelige lange nyhet over 42 195 m i Hamars gater ikke er helt på plass, men kan avsløre at helmaraton vil gå i en rundløype på 14 km med ca. 40 høydemeter. Forøvrig er det vedt å merke seg at H3 Hamar Open Water og H3 Hamar ByTriatlon er lagt til samme helg i år, nemlig 7. - 8. september.

H3 Hamar maraton, open water og triatlon sine nettsider 
H3 Hamar maraton, open water og triatlon på facebook

PÅMELDING OG DELTAKERRLISTE H3 HAMAR HOKA VÅRLØP

H3 Hamar 2018 på kondis.no:
Flott start for H3 Hamar HOKA Maraton​
Tøffe forhold i H3 Hamar Open Water
Drømmestart for H3 Hamar By Triatlon

Løypekart H3 Hamar HOKA Vårløp:
Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.