Det er skrevet mange bøker om trening, og flere av dem finner du i Kondisbutikken.

Men skal en fremheve EN bok må det bli Lore of Running av Tim Noakes. Boka har kommet i fire utgaver. Førsteutgaven kom i 1985, da fikk han stoff til boka fra en fast spalte han hadde i bladet ”Scientific Runner”. Boka veier 1,6 kg (og finnes så vidt vi kunne se ikke i elektronisk utgave) .

Undertittelen på boka er: "Discover the Science and Spirit of Running". Noakes har både forsket på og "levd livet" som kondisjonsutøver. Noakes, som er født i 1950, drev i  ungdommen med cricket. Seinere ble det roing og løping samtidig som han studerte medisin og fysiologi ved universitetet i Cape Town.

Bladredaktør av Kondis , Runar Gilberg, møtte TIm Noakes en kald dag i Citykirkan i Stockholm i 2011 og fikk en interessant samtale med forfatteren som avsluttet med :
- Fremdeles er det mye vi ikke vet. Å være vitenskapsmann er å være åpen, også for at det som står i lærebøkene ikke stemmer. Du kan lese hele intervjuet Gilberg hadde med Noakes i pekersamlingen under. 

I 2012 kom Noakes med boka "Waterlogged: 
The Serious Problem of Overhydration in Edurance Sport". Der tar han et oppgjør med de som har fått oss til å tro at vi må drikke før vi er tørste. Runar Gilberg skrev også en omtale og oversikt over hva boka handler om.


AKTUELLE PEKERE:
Intervju med Tim Noakes

Omtale av boka Waterlogged

Skapt til å springe langt i varmen
Tim Noakes om mye av det han skriver om i boka Waterlogged. Sto på trykk i  Kondis nr.6 - 2012

Farlig å drikke for mye under trening
Var en artikkel på forskning.no vi viste til allerede i 2003.

Har Sportsdrikk og cola overdreven  betydning? var et spørsmål  kondis.no sin lokalredaktør i Møre og Romsdal, Anders Tøsse, stilte på vårt gamle forum i 2004

Er du tørst? Drikk!
Skrev Lars-Petter Granan om i Kondis nr.1 - 2011. 


Bøkene Lore of Runnng og Waterlogged kan kjøpes bl.a. på Amazon

Lore of Running Her kan du også se på innholdsfortegnelsen og lese smakebiter fra boka.
Waterlogged: 
The Serious Problem of Overhydration in Endurance Sports Pocket  Kindle

På Goodreads har ikke mindre enn 3000 mennesker sagt hva de synes om boka Lore of Running