I tillegg til de nye distansene har arrangøren valgt å beholde den korteste løypa på 2,25 km, samt barneløpet på 350/700 meter.

Søndag var det en nykommer i Tjømekarusell-sammenheng som vant den korteste av de to nye distansene. Fannar Thor Heiduson fra Tønsberg Friidrettsklubb, løp 5 km på 18.25 og vant med god margin foran Adel Bakhit og Caspar Rieber-Mohn. Blant kvinnene var det Tone Heggberget som var raskest med tiden 22.51, foran Kaja Smith-Kielland Kjellesvik og Cathrine Bjørnestad.

På den dobbelte distansen gikk seieren til mannen som også vant avslutningsløpet i 2016, Vaidas Zinkus fra Litauen og Sandefjord. Vaidas løp inn til ny personlig rekord på 10 km - 38.04. Han vant foran Olav Lian Nese, TFIK, og Morten Almquist, Tjøme Løpeklubb.

I kvinneklassen vant evigunge Kirsti M. Johnsen på 46.15. I 2016 tok hun en meget sterk 7.plass på landsstatistikken når man regner om tidene på 10 km utenfor bane etter de internasjonale veterantabellene. Basert på dagens løp ser det ikke ut som hun har planer om å sette ned farten med det første.

Bilder fra løpet (alle foto: Roar Almquist/Tjøme Løpeklubb)

Fannar Thor Heiduson løp godt og vant 5 km.

Tone Heggberget vant 5 km for kvinner.

Vaidas Zinkus tok styringen fra start på 10 km og økte hele veien til mål.

Kirsti M Johnsen vant 10 km på en god tid i en grei, men ikke alt for lett løype. Her i innspurten med Harald Grov som tok 4.plassen blant gutta.

Jeanette Tranberg og Heidi Grov viser at det er fullt mulig å hygge seg også underveis i løpet.

Etter løpet vanket det kake for å markere at Tjømekarusellen 2017 er i gang!