De norske distanseløperne bet rett og slett godt ifra seg med to medaljer på begge 800 meterne, to medaljer på 3000 m hinder for jenter og én medalje på 5000 m for gutter. I den nordiske landskampen ble det norsk seier for jentene, andreplass til guttene og andreplass sammenlagt. Finland vant både gutteklassen og sammenlagt, mens Sverige måtte nøye seg med tre tredjeplasser i sammendraget. Så skal det sies at mens Norge stiller med 15-19-åringer nøyer Sverige seg med kun å bruke 18-19-åringer, og Norge ville nok ikke gjort det like bra om de bare hadde brukt utøvere fra de to eldste klassene.

Norsk gull og bronse på begge 800 meterne
Heimefavoritten Sigurd Tveit løp virkelig offensivt og dro hele vegen. Han hadde ei god luke i siste sving, men på oppløpet nærma både lagkamerat Luca Thompson og danske William Deventier seg. Luca var sterkest og vant, og han kan sende en stor takk til Sigurd for at vinnertida ble så sterk som 1.50,94. Sjøl fikk Tveit 1.51,25. Det var bare 14 hundredeler bak sølvplassen og 30 hundredeler bak persen.

800m_gutter_Luca_Thompson_og_Sigurd_Tveit.jpgLuca Thompson og Sigurd Tveit kunne gratulere hverandre med medalje og sterke tider etter løpet. (Foto: skjermdump fra streamingen)

8   52   Rasmus Balzersen   Denmark/Iceland   2,01,26

På jentenes 800 m var feltet mye mer samla. De to norske jentene hang fint med langt fremme og hang seg på da finske Nathalie Blomqvist satte fart 250 m fra mål. Ut av siste sving utfordra Eilen Brenne den finske jenta, og det ble en uhyre jevn og energisk spurtduell. Til slutt var Eilen 2 hundredeler foran og kunne juble som nordisk mester. Vinnertida ble 2.11,77 mens Anne Hjort Arntsen løp inn til bronse med 2.12,45.

800m_jenter_opplop.jpgFinske Nathalie Brenne (til høyre) og Eilen Brenne kjemper om seieren mens Anne Hjort Arntsen sikrer seg bronsen. (Foto: skjermdump fra streamingen)

To norske medaljer på 3000 m hinder
Akkurat som på guttenes løp i går ble det norsk sølv og bronse på 3000 m hinder da det i dag var jentenes tur. Den svenske favoritten Emilia Lillemo tok teten med den norske duoen Sigrid Alvik og Vilde Våge Henriksen hakk i hæl. Men allerede ved første vanngravpassering var Sigrid uheldig å falle. Dermed oppstod det ei luke til Lillemo, og den bare økte og økte. Vinnertida ble 10.21,09 mens de to norske ble nummer to og tre med 10.43,96 på Vilde og 10.55,83 på Sigrid.

Vilde Våge Henriksen er tatt ut til å løpe både 1500 m og 3000 m hinder. (Foto: Arne Dag Myking)
Vilde Våge Henriksen løp inn til sølv i debuten sin på 3000 m hinder. (Arkivfoto: Arne Dag Myking)