Ny løype ga en tett duell helt til mål i motbakkeløpet til Kristiansunds høyeste topp på 629 meter. 3,2 kilometer med opptur ga spenning hele veien.

15-åringen Iver Synsnes Hole, Åndalsnes yppet seg allerede i fjor mot Are Uran, Havørn som vant til slutt.

Under høstlige forhold med mye vann i løypa og regn med kraftig vind mot toppen fulgte Hoe, Uran og Gjednes hverandre oppover. 

Mens Uran ble hektet av før selve innspurten siste 100 meter, var 15-åringen bare et par sekunder bak Gjeldnes kom ble klokket inn til 24,57 minutter.

Fuktig

- Det var ganske fuktig og litt sleit en del steder, sier vinneren.

44 stilte i konkurranse og turklassen på tid, og her ble det seier til Benedikte Liepelt, idrett uten alkohol, mens Lillian Todnem fra arrangørklubben måtte innse at det ble for tungt denne dagen.

- Jeg har vært syk siste uka og skulle egentlig ikke stilt opp. Men det var så fristende at jeg ble med, sier Todnem som kjemper om å vinne motbakkecupen i Møre og Romsdal sammenlagt.

Grilling

I tillegg til de aktive på tid var det noen i turklasse uten tid og i tillegg barneløpet som ble arrangert ved Freikollvatnet midtveis i løypa.

Her heiet de frem de aktive løperne og grillet pølser i tillegg til selve løpet.

Det dårlige været førte nok til at en del valgte å droppe motbakkeløpet, og Norodd tror på økning i deltakelsen om forholdene blir noe bedre neste år.

 

FreikollenOpp3.jpg

Pallen for herrene viser Aren Uran (f.v.) bronse, Håvard Gjeldnes, gull og Iver Synsnes Hole, sølv.

 

FreikollenOpp1.jpgHer er deltakerne i turklassen på tid klar til start.

FreikollenOpp4.jpgVinner av dameklassen ble Benedikte Liepelt.