Med 28 grader og sterk sol var det krevende forhold da det første heatet på mennenes 10.000 meter satte av gårde, det såkalte B-heatet, for dem med de svakeste loggførte tidene på øvelsen. Av de 22 som startet var det 15 som fullførte.

Det ble etter hvert en gruppe på tre løpere som lå i front: Sindre Solbakken Omvik, Tore Akerlie, Tedros Gebretensai Haile. Rundt halvveis brøt Sindre Solbakken Omvik etter å ha ledet hele veien, og da ble det Tore Akerlie fra Gular som overtok initiativet. Han løp alene i tet helt til mål. Han gikk inn som førstemann på tiden 31:14, en forbedring av persen med 15 sekunder.

10 vinner closeup 8U3A8307.jpgTore Akerlie fra Gular var den som behersket de varme forholdene best, han forbedret persen sin med 15 sekunder. Siste del av løpet alene i front. (foto: Samuel Hafsahl)

Dagens vinner, 23 år gamle Tore Akerlie, var den eneste i det 22 mann store startfeltet som satte pers. «Det skyldes at jeg nesten ikke har løpt 10.000 m før. Jeg kan nok løpe ned mot 30.00 under gode forhold.» fortalte Gular-løperen.

365 Sindre Solbakken Omvik Rosendal TL   31,14,33 DNF

Det var varmt under løpet, her deler arrangøren ut våte svamp til Jostein Rogstad. (Foto: Samuel Hafsahl)

Tetgruppen i første del av løpet: Sindre Solbakken Omvik (fremst), Tore Akerlie, Sebastian Conrad Håkansson og Daniel Alemayehu Beeder.

Kristian Ulriksen løp inn på 32:23. (Foto: Samuel Hafsahl)

Sebastian Conrad Håkansson løp inn til tredjeplass i B-heatet, tid 31:46. Sterkt av norgesrekordholderen på 100 km. (Foto: Samuel Hafsahl)

Sebastian Håkansson, som ble nr. 3, sa etter 5000 m på fredag at varmen var plagsom og ødela løpet. Nå var tonen en annen selv om det var enda varmere. «Kanskje tre dager med sommervarme har gjort at jeg tåler varmen bedre. I dag var det moro å løpe».

Tedros Gebretensal Haile fra Haugesund ble den nest beste i B-heatet. Han sa etter løpet: «Med den formen jeg er i å var B-heatet rette stedet for meg. Det var varmt, ja, men det er dårlig form som i hovedsak er grunnen til at jeg ikke løper bedre.»