Mer fra junior-VM i langrenn: 

Bronse til Tuva Anine Brusveen-Jensen i junior-VM i langrenn
Millimeterseier til de norske U20-jentene i stafetten i VM
Margrethe Bergane beste norske da det ble sveitsisk triumf på 10 km i U23-VM

Nordisk pall med bronse til Håvard Moseby på 15 km i U23-VM
Bronse til Emma Kirkeberg Mørk på 5 km klassisk i U20-VM
Bronse til Magnus Øyaas Håbrekke på sprinten i U23-VM


Det ble en flott søndag for de norske fargene i junior-VM i langrenn i solskinnet på Lygna. I sprinten gikk alle de åtte norske løperne videre fra prologen, og sjøl om det ble litt avskalling grunnet både stavbrekk og annet i kvart- og semifinaler, var det norske krefter igjen også i finalene.

Maria Hartz Melling virka sterk hele veien, og sjøl om hun fikk tøff motstand fra svenske Märta Rosenberg i finalen, så hadde hun god kontroll mot slutten. 

– Jeg følte meg bedre for hvert heat. Finalen var tøff, men jeg hadde ekstra krefter mot slutten. Det var veldig gøy å klare en gullmedalje på heimebane, fortalte Maria Hartz Melling til Skiforbundet etter at seieren var sikra. 

Sølvet gikk til nevnte Rosenberg, mens Elizaveta Bekisheva klarte bronsen til tross for et fall i den siste motbakken. 

Lygna-pallen-spring-U20-kvinner.jpg
Maria Hartz Melling kunne juble for gull, mens Märta Rosenberg tok sølvet og Elizaveta Bekisheva bronsen. (Foto: Norges Skiforbund) 

Res-sprint-U20-kvinner.jpg

Gull til Johannes Lønnestad Flaaten

Johannes Lønnestad Flaaten gikk med startnummer én etter å ha hatt best tid i prologen. Det fulgte han fint opp med å være nummer én i mål også i kvartfinalen, semifinalen og finalen.

I finalen satte den svenske favoritten Edvin Anger opp stor fart fra start. Feltet ble sprengt, men Flaaten hang på, og mot slutten av den siste motbakken oppstod det kontakt mellom Anger og Flaaten. Svensken kom helt ut av rytmen, og i den påfølgende nedoverbakken mot mål falt han fra det som så ut til å være en klar andreplass. Dermed ble han sist i finalen. 

Sølvet gikk til italienske Blia Barp, mens Aleksander Eide Homboe sørga for at det også ble norsk bronsemedalje. 

Johannes Lønnestad Flaaten var naturligvis strålende fornøyd med dagen og gullet. 

– Det føltes godt å vinne på heimebane. Det viste seg å bli stor fart fra start i finalen, men jeg klarte å holde fokus, fortalte den norske eneren. 

Lygna-pallen-sprint-menn-U20.jpg
Gullmedaljen på sprinten gikk til Johannes Lønnestad Flaaten (midten), sølvet til Elia Barp (til venstre) og bronsen til Aleksander Eide Holmboe. (Foto: Norges Skiforbund)

Res-sprint-U20-menn.jpg


Gull etter sterk norsk laginnsats i miksstafetten

Det var først og fremst jevnheten på det norske laget som sørga for gullet i miksstafetten i U23-klassen. Stafetten bestod av to klassisketapper og to skøyteetapper fordelt med en etappe av hver sort på hvert kjønn. 

Mari Folkvord hang brukbart med på første etappe og gav det norske laget en helt ok start. Håvard Moseby leverte en knallsterk andreetappe, og ved veksling var Norge og Frankrike alene i tet. På tredjeetappen kjørte franske Jules Chappaz så hardt at Andreas Fjorden Ree hadde nok med å henge på. Men det klarte han, og dermed kunne Kristin Austgulen Fosnæs trygge seieren mot antatt svakere Eve Ondine Duchaufour på sisteetappen. 

I intervjuet med NRK etter målgang beskrev den norske ankerkvinnen opplevelsen slik: 

– Det var veldig veldig deilig. Jeg føler jeg ikke helt har hatt stang inn i dette mesterskapet så utrolig kult å ha det nå, og ikke minst oppleve det som et lag, så det var veldig gøy. Jeg følte meg veldig bra og prøvde å lage litt show, fortalte Kristin som la inn noen skikkelige rykk underveis og i tillegg tok en Petter Northug-variant da hun kryssa mållinja. 

Russland sikra seg bronsemedaljen etter en skikkelig sterk sisteetappe av Veronika Stepanova. Men aller gladest var nok de franske utøverne som overraska stort med å gå inn til sølv. 

– Det er helt vannvittig at vi klarte en sølvmedalje. Laget gav meg en godt utgangspunkt som jeg klarte å ta vare på, var Eve Ondine Duchaufours kommentar etter målgang. 

Res-miksstafett-U23.jpg

Alle resultat
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957