Trond Idland debuterte i Femundløpet med seier på 1.10.13 Dette er den beste vinnertida i Femundløpet siden Egil Skarpsnos glansdager på slutten av 90-tallet. John Henry Strupstad var drøyt tre minutter bak på en klar 2. plass. Linda Røset tok sin fjerde klare seier på rad i kvinneklassen på den lengste distansen ved Femundsenden på 1.23.42.Tore Stafset var først i mål på 10 km på 34.33 fulgt av Nils Kristen og Per Martin Sandtrøen. Maja Solbakken forsvarte seieren på distansen fra i fjor med 40.25, men fikk i år hard kamp av 15-åringen Ida Meli Narbuvoll. Majas vinntertid var forøvrig helt identisk med fjorårets.

Det var temperaturmessig ideele forhold under årets Femundløp med 12-15 grader, men det var bløtere i løypa enn på mange år. En regnskur på morgenen førte trolig til at en del lokale "finværsløpere" valgte å bli hjemme. Det ble nemlig en betydelig nedgang i deltakelsen på det 5 km lange mosjonsløpet. Forøvrig var den faste menigheten av Femundløpere på plass på 10 og 21 km. Med unntak av Trond Idlands suverene seier på 21 km, så toppen av resultatlistene ut som et klubbmesterskap for arrangørklubben. Spesielt på 10 km var Ren-Eng-dominansen total med de fire beste på herresiden og tre unge løpere først i mål på kvinnesiden.

Resultatliste_Femundløpet_2010

Bildeserie (Hovedsaklig fra halvmaraton) Alle foto: Erik Tvedt

Bakkerolfens blogg: Fra nedtur til opptur i Femundløpet

Østlendingen: Kjempet seg tilbake og vant

Samleside for Femundløpet

Fra starten på 21 km med 31 menn og 5 kvinner i feltet.

Starten har akkurat gått for 66 løpere på 10 km med dagens dagens fire raskeste damer godt samlet i feltet: Ida Meli Narbuvoll (i blå trøye nr. 2 fra venstre), Britt Thorshaug Granrud (214), Maja Solbakken og Margrete Ellingsbø (oransje trøye).

Tore Stafset tok kommandoen fra start på milløpet. Her ligger Ren-Eng-veteranen side om side med Jostein Rogstad, Skrautvål IL ut fra stadion.