Testløpet går ut på å løpe fem kilometer så fort du klarer. Det vil si; du bør åpne kontrollert og øke på etter hvert. Et slikt testløp gir en god pekepinn på hvor du ligger an i treningen. Samtidig er det en god øvelse i å lære seg å disponere kreftene gjennom et løp.

Økta er hentet fra Løpetrening sitt treningsprogram for deg som ønsker å løpe 10 kilometer på under 60 minutter.

Dersom du er medlem i Kondis får du rabatt på treningsprogrammer hos Løpetrening. Denne er vanligvis på 15 prosent, men har nå blitt økt til 20 prosent fram til 15. juni. 

Er du ikke medlem i Kondis, kan du lese om våre ulike medlemstilbud og melde deg inn her.
 

Andreas Gossner i Løpetrening.no
Erfaren løper: Andreas er en erfaren løper som løper alt fra korte løp til lange ultradistanser som er mye lengre enn maraton (foto: Erlend Gjertsen).
 

Beskrivelse av testløpet

  • Oppvarming ca 15 minutter rooolig jogg. Fart ca 7.15-8.30 min/km. Kort pause.
  • Etterfølges av 4-5 ​stigningsløp á 15 sekunder. Gå tilbake til start for hvert stigningsløp.
  • Kort pause på to minutter.
  • ​Drikkepause på 3-4 minutter. Finne frem og skifte til raske sko om du ønsker det, men løpet kan løpes i de skoa du selv ønsker!
  • Finn en flat trasè som måler 5 kilometer.
  • Målet med denne økta er å løpe så raskt og jevnt som mulig, der den siste kilometeren skal være den raskeste delen av testløpet. Hele testløpet skal løpes så raskt du klarer, men disponeringen er vesentlig. ​Du skal åpne de første 3 kilometerne hardt, men kontrollert. Ideelt sett skal du klare å øke farten litt de siste 2 kilometerne.

Etter endt testløp skal følelsen være at dette gikk bra. Du kjenner at du har gått nesten helt ned i kjelleren, men du spyr ikke. Dette er en hard økt, men det skal være mulig å ha løpt noen hundre meter til likevel.

– Husk at ​du er midt inne i et langt treningsprogram, så ikke ha fokus på sluttmålet på 10 kilometer i dag. Dit kommer man først etter endt program, sier Andreas, som avslutter med å anbefale alle å drikke litt etter målgang og deretter ta en rolig nedjogg på 15 minutter.

Ukas økt

Dette testløpet er et samarbeidsprosjekt mellom Løpetrening og Kondis, der Løpetrening hver uke vil presentere «Ukas økt» for Kondis sine lesere. 

 

LES OGSÅ: Slik blir du klar for maratondistansen

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957