Løypeinformasjon

Løypa starter ved skytebanen ved Skotten og strekker seg over 4,7 kilometer med en total stigning på 750 meter. Starten går klokka 13.00, og løperne vil få kjenne på både natur og elementer da løypa tilbyr varierte underlag med smeltende snø, vått terreng og delvis bart fjell. For å finne frem til Skotten kan du legge inn Skottenvatnet i Google Maps, som vil lede deg mot riktig sted, selv om det siste stykket til startområdet ikke er tilgjengelig med bil
 

Deltakelse og utstyr

Arrangementet er åpent for alle fra 10 år og oppover. På grunn av de til tider barske værforholdene, vil det kreves minimum en vindjakke for deltakelse. For de som planlegger lengre eksponering mot kulden, anbefales det ytterligere varme klær som hansker og lue.
 

Forhåpninger og forventninger

I fjorårets EM viste Norge seg fra sin beste side med to gullmedaljer og flere sterke plasseringer. Med kun én forhåndsinnstilt løper blant damene, og ingen blant herrene, står dørene åpne for nye talenter å ta steget opp på det internasjonale nivået. Juniorer vil bli vurdert basert på deres tidsdifferanse til seniorløperne, og forventningene til å rekruttere friske krefter er høye.
 

Mer informasjon:
Påmelding
Arrangementets hjemmeside
EM-arrangørens nettside