Toppbildet: Tetkvintetten

ALLE FOTO: ARRANGØREN

Flyktningeruta ble arrangert for første gang i år og er det lengste terrengløpet i Østmarka med sine 37 km. Løpet starter ved Skøyen gård i Enebakk og følger den blåmerkede og meget kuperte flyktningeruta via Vangen til Skullerud. Løpet hadde i år et tak på 50 deltagere, og med noen forfall og to løpere som ga seg ved Vangen var det 40 løpere som krysset målstreken på Skullerud.

Forholdene under løpet bar preg av at det hadde vært mye nedbør i perioden før løpet så det var veldig vått i store deler av løypa, noe som gjorde løpet til en skikkelig kraftanstrengelse. Men basert på smilene på løperne underveis og etter løpet var det tydelig at dette ikke la noen demper på løpsopplevelsen. Det ble en fantastisk dag i Østmarka for løperne og arrangørene!

Vinnerne_DSC_0191.jpgVinneren av herreklassen ble Andres Grøgaard  på tiden 3.18.23. Vinner av kvinneklassen ble Hilde Gudem på 3.55.46. To meget imponerende tider i denne kuperte løypa med mange partier som er bratte og svært lite løpbare.