Det var i juli i sommer det ble kjent at Elijah Manangoi hadde brutt meldeplikten tre ganger i løpet av 2019, og at han derfor var suspendert for brudd på dopingreglene. Nå foreligger den endelige dommen som består av to års utestengelse fra konkurranser. Siden utestengelsen begynte allerede etter det siste brudddet på meldeplikten, 22. desember 2019, vil han være fri til å konkurrere igjen i 2022-sesongen. Slik sett slapp han litt heldig unna i og med at det uansett ikke har vært så mange konkurranser å være med på i år. 

Elijah Manangoi var den store 1500 m-løperen for noen år tilbake. Han har både gull- og sølvmedalje fra VM samt gull fra Samveldelekene. I tillegg har han vunnet seks Diamond League-løp på 1500 m eller 1 mile. Han er med andre ord en av de virkelig store, og han har hele tida vært med i samme treningsgruppe som Timothy Cheruiyot som ble verdensmester i Doha i fjor. Manangois pers på 1500 m er så sterk som 3.28,80. Hele tre forskjellige år - 2015, 2017 og 2018 - har han løpt under 3.30. 

27 år gamle Manangoi var også med på det kenyanske laget under den virtuelle landskampen på 2000 m mellom Kenya og Norge under Impossible Games. Der fikk han det ikke til, og han ble sist av de som fullførte med 5.18,63, nesten halvminuttet bak Jakob Ingebrigtsen. I London-VM tok han gull da Filip Ingebrigtsen løp inn til bronse på 1500 meteren.

Manangoi vil miste det han måtte ha av resultater og premier oppnådd etter at utestengelsen begynte 22. desember i fjor. Så gjenstår det å se om han noen gang kommer tilbake som toppløper. I 2019 slet han med skader og klarte aldri å komme i ordentlig god form. I en uttalelse etter at dommen nå er klar, beklager han det som har skjedd, og sier at han ønsker å komme tilbake som løper. 

- Jeg har mottatt dommen fra AIU, og her jeg sitter må jeg innrømme at jeg har gjort feil i forhold til meldepliktsystemet. Jeg aksepterer beslutning, men det vil bli vanskelig å tilgi meg selv. Jeg er en ren utøver, og jeg vil tilbake på banen og vinne på ærlig vis, uttalte han via sin trener til Eurosport

Her ser vi Elijah Manangoi løpe inn til VM-gull på 1500 meteren i London, foran Timothy Cheruiyot og Filip Ingebrigtsen. (Foto: Bjørn Johannessen)
Her ser vi Elijah Manangoi løpe inn til VM-gull på 1500 meteren i London, foran Timothy Cheruiyot og Filip Ingebrigtsen. (Foto: Bjørn Johannessen)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957