Lørdag 8. mai er det klart for Marcialonga Arctic skirace.

– Det blir i samme trasé, men til helga blir det to runder i den 28 kilometer lange løypa, sier Mona Mosti og forteller at det blir puljevis start, og ingen startnummer eller tidtaking også i det første løpet Marcialonga medvirker til utenom Italia.

 

Lager film om Kobberløpet

Denne helga startet også innspillinga av filmen om Kobberløpet. Det er Sulis-væringen Erik Jensen Liland som sammen med filmskaper Sebastian Loraas i firmaet i SL media står bak filmen. I filmen følger du historia til løpet fra det i 2003 hadde 134 deltagere til det ved 50-årsjubileet i 2018 sto 1200 på startstreken.

– Gjennom intervjuer med folk som har stått sentralt i denne snuoperasjonen og arkivopptak ønsker vi å fortelle historia, sier mannen bak manus, Jensen Liland.


Kobberlopet - Yngst.JPGJosie (5) var yngste deltaker med sine fem år. Her vises det tydelig hvor stolt Kobberløpssjefen Mona Mosti er over å være bestemor ved målgang

 

Martin og Niklas intervjuet

I helga ble de første intervjuene gjort i ærverdige Skihytta ved Jakobsbakken. Foran kamera under første innspillingsdag satt, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby, Bernhard Rønning, Svein Tore Samdal og Benn Eidissen.

– Vi er svært godt fornøyd med disse opptakene. Dette er meget takknemlige intervjuobjekter med så utrolig mye fint å si om Sulis og Kobberløpet, V gleder oss allerede til neste innspilling, sier Erik Jensen Liland

Kobberlopet - Thor Aage og Mona.JPG
60 år og ny skifest. Neste helg runder Thor Åge Jensen 60. Thor Åge har i mange år vært sentral blant de frivillige som lager Kobberløpet. 60 årsdagen blir feiret med å arrangere ny puljestart. Denne gangen for Marcialonga Arctic skirace. Også denne helgen sammen med blant andre sin kjære Mona Most.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957