Backyard Ultra Stavanger ble arrangert lørdag 17. oktober for tredje gang, og med mer enn dobling av tidligere deltagelse. Det var 96 løpere på startstreken til første 6,7 kilometers runde, 32 kvinner og 66 menn. Hver time var det ny start for de som klarte forrige runde på under en time, og av smittevernhensyn var feltet delt inn i flere puljer.

Mellom hver start kunne løperne slappe av i de fine lokale på Dyrsnes Natursenter ved Stokkavennet vest for Stavanger sentrum. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)

Det var høsttvær, men mye av løypen er på grus som gir bra forhold "uansett", og siden det hadde vært tørt i uken før løpet var også de delene som gikk på sti bra å løpe.

Hele 69 løpere fullførte minst 7 runder (=ultradistanse) og 40 løpere var igjen da den 12. og siste runden startet. Det betyr at alle duisse løp 50 miles / 80 km.

Raskest både på samlet tid etter 12 runder, og på sisterunden var Kirsti Johnsen Skåtøy fra Egersund IK og Jan Gunnar Lutcherath fra GTI Friidrettsklubb.

Kirsti Skåtøy Johnsen var godt fornøyd med å vinne både på totalltid og siste runde. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)

Jan Gunnar Lutcherath vant også både på totaltid og raskeste siste runde. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)

Ashley Russel var nest beste kvinne på totaltid. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)​

Linnea V Hove (startnummer 70) var nest raskeste kvinne på 12. og siste runde. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)

Terje Sandness er en ultrasprek 54 åring som løp inn til 2. plass på totaltid etter 80 km. Som vi ser er det fine forhold på grusveiene. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)

Emily og Bjørn Bolsøy. 11 år gamle Emily løp 4 runder, mens pappa løp 12, og var nest raskest av gutta på siste runde. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)​

vis alle 29 deltakere

Komplett resultatoversikt (Race Tracker)
Løpets hjemmeside
Facebook (med massevis av bilder fra løpet)

Så glad er man når man får løpe backyard ultra. For to måneder siden løp Kjersti Skåtøy også Backyard Ultra i Østmarka utenfor Oslo, der hun holdt ut til 20. runde (last man standing-konsept) det hun var beste kvinne og på en imponerende 4. plass totalt. I Stavanger var hun altså beste kvinne og på 6. plass totalt... men der fikk man jo ikke løpe "mer enn" 12 runder. (Foto: Kjetil Birkedal Pedersen)