For noen er tredemølla en sentral del av treningshverdagen gjennom vinteren, tidlige morgener, under rehabilitering eller som en mulighet til å trene og samtidig ha barna i nærheten. For andre er mølla en helt eller delvis ubesøkt fasilitet, enten fordi man foretrekker terreng, vei og bane, eller fordi man unngår den i frykt for monoton løping og skaderisiko.
Dei fleste som har prøvd seg på ultraløp eller ironman, veit at det røyner på etter kvart. Når ein endeleg kjem i mål, kjenner ein seg heilt tappa fysisk og mentalt. Men kva har eigentleg skjedd i kroppen?
For å fremme et sunnere og mer balansert arbeidsmiljø lanserte Icebug obligatoriske helsetiltak der de ansatte ble gitt tre timer dedikert treningstid hver uke, i betalt arbeidstid. Nå har resultatene blitt evaluert, og helsetiltaket viser seg å ha vært en stor suksess.
Samboerparet Selma Løchen Engdahl og Petter Myhr satser på hver sin idrett, men de har stor forståelse for den andres sportsgren. De er begge allsidige og har drevet med ulike og til dels samme aktiviteter.
Marianne har alltid hatt en aktiv livsstil, og har drevet med både taekwondo, sykling og løping. Som 25 åring fikk hun diabetes. Nå løper hun ultra, og forteller her hun hvordan hun tilpasser trening, og inntak av insulin og mat i hverdagen.
1200 tilfeldige nordmenn frå heile landet har gjennomført testar av fysisk form. Resultata viser at ei stor gruppe av oss kan betre forma berre ved å starte med enkle aktivitetar som å gå i trapper og i motbakke.
En studie utført av Asics bekrefter at fysisk aktivitet er forbundet med forbedret mental helse, og avdekker en sammenheng mellom å være fysisk aktiv i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.
Etter å ha fulgt sin fars treningsfilosofi deltok Gunhild Halle Haugen i både OL og VM i friidrett i en periode rundt år 2000. De seneste årene har hun, ved hjelp av samme treningsfilosofi, vært trener for blant annet sine egne unger.