I fjor dro han i gang Holmestrand maraton, og fikk umiddelbar suksess med ca 1.800 deltakere i arrangementets debutår. Nå inviterer han til ultraløp, og påmeldingene "strømmer på".

Å si at påmeldingene strømmer på i ultraløpsammenheng betyr at mer enn et par håndfull løpere har meldt seg på. Bare tre måneder etter at løpet ble påtenkt og enda kortere tid siden det ble kunngjort, har 51 løpere meldt seg på til Vestfold Ultra Challenge 3.november.

De som tror at Vestfold er flatt må tro om igjen. Løypa som Tomas har valgt ut byr på totalt 2500 høydemeter på 50 milesløypa, og ca 1700 høydemeter på 50-kilometeren. Stiløping dominerer, men det er også innslag av grusvei og traktorveier - i det hele tatt en variert og fin - men tøff - løype. Løypene er tur/returløyper det løperne følger samme trase til/fra vendepunkt. Selv om løperne utstyres med kart, er målsettingen å merke så godt at alle finner fram uten kartet.

50-miles start med hodelykt
For 50-miles løypa (antagelig nærmere 82 km*) er det start i mørket kl 06:00 på morgenen fra Hvitsten stadion i Holmestrand, så løperne må starte med hodelykt. De som bruker mer enn 10,5-11 timer vil også trenge hodelykt på slutten. Makstiden er satt til romslige 18 timer, så her er det mulig å fullføre for alle som tør å prøve.

For 50 kilometeren (antagelig 50,9 km*) går starten 07:30, slik at disse slipper å løpe med hodelykt.

*Ny GPS-måling 20.oktober

Åpner for 90 påmeldinger
Opprinnelig var det satt et tak på 50 påmeldinger dette første året, men i dag er dette taket økt til 90 - så mange flere kan få sjansen. Det er en stolt Tomas som ser at han har truffet med konseptet der løperne kan velge mellom 50 kilometer og 50 miles. De påmeldte fordeler seg ganske jevnt på de to distansene med 27 på 50 km og 24 på 50 miles.

Se tidligere forhåndsomtale: 28.aug Nytt Ultraløp i Vestfold
Pressemelding: 3.okt 27 påmeldt til vestfold Ultra Challenge

Blogg (KrampeGammeln) fra løypetest 6.oktober
inkl. bilder fra løypa og oppdaterte løypekart

LØPETS HJEMMESIDE
Påmelding
Påmeldte pr 14.oktober

Vestfold Ultra Challenge (50 miles) er ett av løpene som er pekt ut for å vurdere løpere til VM Ultra Trail 2013. Les mer om VM og uttak her.
Fortsatt er bare en av de VM-aktuelle løperne påmeldt, men flere har signalisert at de stiller opp. Uansett blir det sterke startfelt i VUC.

VUC teller med til Ultraløpsutmerkelsen "HYTTEPLANken".
To av løpene på den opprinnelige lista over tellende løp ble avlyst, dermed er VUC tatt med på oversikten, slik at det teller med til HYTTEPLANken.

Foreøpige løypekart:
Løypekart søndre del
Løypekart midtre del  Endring: Supportstasjon 50miles og 50km på CP3 begge veier, vending 50km på CP4
Løypekart nordre del  Support 50 miles på CP5 begge veier.

Tomas henger opp merkebånd i bakkene opp mot landemerket "Hvittingen" under testturen 6.oktober
(foto: Olav Engen)