Fredag-Søndag 26-28 juli arrangeres 3-dagersløpet Hardhaus for tredje gang i fjellområdene mellom Tydal og Ålen i Trøndelag. 

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.Hardhaus består av tre løp over tre dager, i varierende terreng. Den totale løpslengden er på 54 km. Her får deltagerne testet kroppen i vakre omgivelser på flere typer underlag. Man går fra høyt tempo etter grusvei og sti første dag, til toppløp i høyfjell andre dag, og avslutter med selveste Hardhausen tredje og siste dag (søndag) med målgang ved Graftås samfunnhus i Ålen. 

Fredag: Riasten Rundt 15,2 km
Lørdag: Kjøliuskarven T/R 16 km15,2 km
Søndag: Hardhausen 23 km

Tre_løypakart_montasje.jpg

- Hardhaus er et voksende arrangement med stadig økning i deltagermassen. Pr dags dato har vi over 150 forhåndspåmeldte representert fra 12 fylker, Norge og Sverige. Det ventes ca 250 løpere til bygda når Hardhaus sparkes i gang, sier Lars Ingmar Nyhus i FYK Interesse-lag som arrangerer Hardhaustrippelen.

- 114 frivillige står bak løpet, der det rigges 3 forskjellige arenaer på 3 dager.

Nyhus forteller at skiløper Vegard Sivertsgård som trener sammen med Niklas Dyrhaug er forhåndsfavoritt etter å ha vunnet sammenlagt både i 2017 og 2018. - Men flere store løpere har signalisert sin ankomst, sier han.

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler, folk som står
Skiløper Vegard Sivertsgård har nå meldt seg på årets Hardhaus. Vegard vant sammenlagt i 2017 og i 2018 og kan i år sikre seg tredje napp og vandrepokalen til odel og eie. (Arrangørfoto)

Kondis hadde en omtale fra løpt i 2017: 
Vellykket start for 3-dagers Hardhaus i Ålen

Resultater 2018

Arrangementets hjemmeside: www.hardhausmerket.no

Facebook  

 

Video (2:07 min):

I denne arrangørvideoen ser du litt av det fine landskapet Hardhaus arrangeres i.

Bildet kan inneholde: 12 personer, folk som står og utendørs
Fra fjorårets arrangement (Arrangørfoto)


Fra fjorårets arrangement (Arrangørfoto)