Rapport fra arrangøren ved Arne Berg:

I år var det 10-årsjubileum for Resfjellet opp, og i anledning jubileet viste værgudene gode takter og vartet opp med prima vær for både løpere og tilskuere. Fin temperatur, lite vind og faktisk tendenser til sol innimellom. Som vanlig gikk praten ivrig blant tilskuerne om dette var året hvor rekorden til Sondre Nordstad Moen fra 2011 skulle ryke. 

Fjorårsvinner Øystein Ulekleiv, Dombås IL, har vist god form blant annet under Lysebotn opp, og gjorde et realt rekordforsøk. Han distanserte resten av feltet allerede ut fra startflaten og seieren var aldri truet. Ved spurtprisen etter fire kilometer var han «på skjema» til rekord, men det ble for tungt å holde farten helt opp. Likevel var 1.04.09 en glitrende tid og overlegen seier i herreklassen! På andreplass fulgte Pål Brostrøm, en veteran i Resfjellet opp-sammenheng, som viser at rutine og voksen alder gjerne kan være en fordel på såpass tøffe løp. Tredjeplass gikk til debutant Magne Berger. En siste løper som måtte opp på seierspallen var Morten Svinsås, Rindal IL, som er den eneste som har løpt konkurranseklasse alle ti år – og dermed ble hedret med velfortjent tiårsmedalje. Slike trofaste deltagere er viktige for små løp!

På kvinnesiden ble det også en rimelig klar favorittseier. 15 år gamle Mali Eidnes Bakken, Rindal IL, har gode resultater både fra baneløp, gateløp og langrenn. Tidligere i sommer tok hun NM-gull i motbakkeløp, og dagen før Resfjellet vant hun Kvilhaugen opp i Trondheim. Ingen ble derfor overrasket da hun smalt til med suveren seier i sin debut opp Resfjellet. Tiden 1.17.37 gjør henne til fjerde beste kvinne gjennom tidene, det ville også holdt til delt tredjeplass på herresiden. På plassen bak kom klubbvenninne Malin Einmo, også hun tilhørende i juniorklassen. Tredjeplassen gikk til den noe mer rutinerte Berit Vestermo, Namdal løpeklubb. Hun løper i 50-59-årsklassen og er kvinnen med klart flest deltagelser i konkurranseklassen. 

Deltagelsen i årets løp var noe mindre enn tidligere, sannsynligvis på grunn av toppidrettsveka og Kvilhaugen opp som gikk dagen før. Da er det gledelig at klassen «mosjon på tid» vokser år for år. Mange synes det er greit å tone ned konkurranseaspektet noe, og samtidig komme seg på toppen tidsnok til å se de raskeste løperne. Fjorårets nyvinning, ungdomsklassen som løper de fire første kilometerne av traseen, var preget av mange lokale løpere som var opptatt med fotball, men likevel noe som vil fortsette. Et par av dem fortsatte like godt til toppen for å teste løypen til neste år.

Det virket som både løpere, trimmere og publikum var godt fornøyde med dagen, så da er det vel bare å forberede seg til den ellevte utgaven neste år!

Se bilder i bildekarusellen øverst i artikkelen

Komplett resultatliste (PDF)

IMG_5584.JPG
Premiepall kvinner. (Foto: arrangøren)

Topp 3 kvinner
1. Mali Eidnes Bakken, Rindal IL 1.17.37
2. Malin Einmo, Rindal IL 1.24.22
3. Berit Vestermo, Namdal løpeklubb 1.42.02

IMG_5578.JPG
Premiepall menn. (Foto: arrangøren)

Topp 3 menn
1. Øystein Ulekleiv, Dombås IL 1.04.09
2. Pål Brostrøm, Børsa IL 1.12.29
3. Magne Berger 1.17.37