Vignett-kondiskommentaren.jpg


«Kondis valgte å være åpne om den vanskelige situasjonen vi var kommet i.»Vi merket en nedgang i annonseinntektene umiddelbart etter at forbudet trådte i kraft. Arrangører som hadde planlagt å arrangere løp framover, ble usikre på når de kunne arrangere, om løpet måtte flyttes, eller om de kunne arrangere overhodet. 

Ettersom en stor del av våre annonseinntekter kommer fra arrangører som ønsker å markedsføre sine idrettsarrangementer, ble det plutselig en brå nedgang i inntektsstrømmen. 

Vi i Kondis valgte å være åpne om den vanskelige situasjonen vi var kommet i, og etablerte en egen Spleiskampanje og oppfordret også folk til å Vippse oss gaver. Responsen var overveldende. Ikke fordi vi fikk inn så mye penger, men fordi folk ga – og de som ga penger ga mye. Hittil har vi fått inn  25.450 kroner på Spleis og 11.629 kroner på Vipps. Til sammen har 114 personer åpnet lommeboka si for Kondis. Det vil si at folk har gitt i gjennomsnitt 325 kroner hver!!! Det er helt imponerende!

Selv ga jeg 100 kroner. Jeg syntes det var et passe stort beløp og tenkte som så at om mange gjorde det, ville vi kanskje klare å få inn alt det vi tapte i annonseinntekter. 

Jeg så fort at det var mange som var lagt mer gavmilde enn meg selv. Flere ga beløp i størrelsesorden 400 og 800 kroner, noen ga til og med 1000 kroner og enda mer. Givergleden sjokkerte meg. Dette hadde jeg overhode ikke forventet. 

Mange sendte oss også meldinger og oppmuntringer som; stå på, vi heier på dere, og Kondis er viktig! Og da vår profilerte president, Tim Bennett, var ute og løp en dag, var det noen som ropte «Heia, Kondis» etter ham. 

Det er helt rørende å se hvilket engasjement koronakrisa har skapt, og hvor mange dere er der ute som ønsker oss vel, og som setter stor pris på det arbeidet vi gjør. 

Jeg kjenner jeg er en del av en familie som er rik på kjærlighet. En familie som er opptatt av å ta vare på hverandre. I Kondisfamilien bidrar de som har mulighet til det øknomisk, mens alle uansett forutsetninger bidrar med kjærlighet. Sammen støtter vi og heier på hverandre så godt vi kan. 

Tusen hjertelig takk til dere alle sammen! Tusen takk for hver krone dere har gitt og for hver gode tanke dere har sendt oss. 

Hittil har vi klart oss uten å måtte permittere medarbeidere, men om situasjonen ikke bedrer seg, må også vi ta den tunge beslutningen om å redusere våre personalkostnader. Inntil videre er vi mest opptatt av å fortsette å bidra til mosjonsidretten slik vi alltid har gjort. Vi planlegger reportasjer i bladet og på nettsiden, fører statistikker og oppdaterer terminlista for å nevne noen oppgaver. 

Den tida vi er midt oppe i er svært spesiell og skremmende på mange vis. Innimellom er det godt å tenke på de barna som tegner regnbuer og skriver «Det går bra!». Det gjør nok det til slutt. Spørsmålet er hvor ille det blir på veien. 

Vi ønsker dere en riktig fin vår og sommer med god helse og mange flotte treningsturer!

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957
 

Marianne Røhme (55) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.