Tirsdag ettermiddag gjennomførte Impossible Games, årets "koronaversjon" av Bislett Games, en pressekonferanse for arrangementet som skal gå av stabelen torsdag 11. juni. 

– Bislett Games har blitt arrangert 54 ganger tidligere. Det hadde derfor vært synd om vi måtte avlyst den 55. utgaven, innledet Bislett-general Steinar Hoen.

– Så vidt jeg kjenner til, så er vi det eneste Diamond League-stevnet som har beholdt vår opprinnelige arrangementsdato. Vi har tatt høyde for alt innen smittevern, så vi tror det tryggeste stedet å befinne seg 11. juni vil være her inne på Bislett Stadion, smilte Hoen.

Som kjent blir det Bislett-tribuner uten publikum i år, men Hoen fortalte at de under arrangementet skal sette standarden for hva annet man kan bruke tribunene til. 
– Vi har blant annet tatt opp "Bislett-brølet" de siste årene, så det blir lyd fra tribunene i år også, lovet han. 

Sondre på vei hjem fra Kenya
Årets "Bislett-publikum" vil befinne seg rundt i de tusen hjem. NRK vil nemlig ha livesending av Impossible Games. Sendingen starter kl 20.00, men tar en pause kl 21.00 under Dagsrevyen. Da starter også Sondre Nordstad Moen å løpe 25 000 m. Målet er å komme inn på 1.13.45 og dermed sette europeisk rekord på distansen. Rekorden er nå på 1.13.57,6, satt av tyske Stéphane Franke i 1999. Underveis i løpet skal Sondre også forsøke å forbedre sine egne norske rekorder på en times løp (19 745 meter) og 20 000 meter (1:00.43.31).

Som mange kjenner til, så har Sondre Nordstad Moen vært i høyden i Kenya og trent siden før kodonastiuasjonen inntraff. I skrivende stund har han begynt hjemreisen, og planen er at han skal lande på Gardermoen førstkommende fredag. Akkurat tids nok til å gjøre seg ferdig med karantenetiden før Impossible Games. 

Therese og Sondre løper samtidig
Som vi kunne melde om i går, så kommer Therese Johaug til å løpe på Bislett i år. Steinar Hoen kunne avsløre at det allerede fra i fjor høst var snakk om å få med Johaug i Bislett Games. Mye har endret seg siden det, men nå er det i alle fall klart at hun starter på 10 000 på Bislett kl 21.30. Og de er NRK tilbake i livesending etter Dagsrevyen. Johaug har som mål å løpe under 31.50 - som vanligvis er VM-kravet. Dette er halvminuttet raskere enn da hun i august i fjor vant NM på 32.20,86.

Både Sondre og Therese løper med hver sin "lyshare" som fartsholder (som for øvrig er godkjent av det internasjonale friidrettsforbundet). Med både ulikt starttidspunkt og distanse, så vil Sondre og Therese løpe samtidig ute på banen - og Steinar Hoen kunne opplyse om at Sondre hadde regnet ut at han i løpet av denne tiden sannsynligvis ville ta igjen Johaug med to runder. 

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)
Therese_Johaug_4S7A4009.jpgBedre forberedt: Therese Johaug lover at hun til løpet på Bislett er bedre forberedt, og kommer til å åpne litt mer fornuftig, enn tilfellet var under NM på 10 000 m i fjor. (Foto: Runar Gilberg)


Skal åpne mer fornuftig enn i NM
Therese Johaug kan fortelle at hun har hatt to baneøkter nå i våres og skal ha flere før Bislett Games. Dermed har hun forberedt seg bedre til løpet nå enn hun gjorde før NM i fjor da hun åpnet i noe tilsvarende verdensrekordfart. 
– Jeg har nå skjønt at det i friidrett lønner seg å ha jevne tider og ikke starte i verdensrekordfart, og skal derfor ikke gjøre den samme nybegynnerfeilen som jeg gjorde på Hamar under NM i fjor. Jeg er veldig glad for å ha et lys som fartsholder som viser meg hvor fort jeg skal løpe. Broren min har gitt meg streng beskjed om at jeg må følge det lyset, smiler Johaug. 

Selv om hun fremdeles anser seg selv fullt ut som langrennsløper, så synes hun det er både morsomt og inspirerende å løpe nå. 
– Det er lenge siden jeg har hatt på meg startnummer, så jeg gleder meg veldig, forteller Johaug som har veldig lyst til å klare VM-kravet og som i langrenn savner mulighetene til å sammenligne tider fra år til år og konkurranse til konkurranse, slik det er mulig å gjøre på friidrettens standardiserte løpsdistanser. 

Grøvdal løper for norsk rekord
Når Therese Johaug og Sondre Nordstad Moen har kommet seg vel i mål på sine løp, så starter Karoline Bjerkeli Grøvdal kl 22.15 som kveldens siste øvelse. Hun skal forsøke å sette norsk rekord på 3000 m. Også hun med lyshare. Nåværende rekord tilhører Grete Waitz og lyder 8.31,75 - satt i 1979. 

I tillegg under Impossible Games skal mellomdistanseløper Hedda Hynne løpe 600 m mot svenske Lovisa Lindh kl. 20.25. 

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)
Steinar_Hoen_Jakob_og_Filip_Ingebrigtsen_4S7A4091.jpg
Team Ingebrigtsen: Bislett-sjef Steinar Hoen gleder seg til å se brødrene Ingebrigtsen i aksjon under Impossible Games 11. juni. (Foto: Runar Gilberg)
 

Team Ingebrigtsen i aksjon
Hele Team Ingebrigtsen skal i år i aksjon under Impossible Games. 

Først skal mellomste bror, Filip, løpe 1000 m kl. 20:05 i et forsøk på å sette ny norsk rekord på distansen. Rodals rekord er på 2.16,78 satt i OL-året 1996. Filip har løpt 1000 m en gang tidligere, men var da et par tideler bak Rodals rekord. Med seg i rekordforsøket får Filip hjelp av fartsholderne Andreas Roth og Håkon Mushom, så kanskje klarer han å knipe seg de nødvendige hundredelene foran rekorden denne gangen. 

Om så er tilfellet, så vil han ikke få tid til å feire rekorden så lenge. Bare en drøy halvtime senere, kl. 20:50, skal han nemlig på nytt i aksjon. Da sammen med resten av Team Ingebrigtsen. Dette inkluderer ikke bare sine to brødre, Henrik og Jakob, men også Narve Gilje Nordås og Per Svela som i senere tid har begynt å trene litt sammen med Ingebrigtsen-brødrene. 

– Gruppa er utvidet med Nordås og Svela som i dag er gode nasjonale løpere, men som jeg tror kan ta steget opp i Europa også, mener Filip. 

Distansen som skal løpes er 2000 m, og det skal skje i form av en virtuell konkurranse mot et kenyansk lag med fjorårets suverene verdensmester Timothy Cheruiyot i spissen. Både det norske og kenyanske laget består av fem løpere, hvorav to harer. Vinner blir det laget som har best sammenlagtresultat på sine tre beste løpere. Det vil si at om Filip merker at 1000-metersløpet sitter for hardt i beina, så kan han ta rollen som hare på 2000 m isteden. 

– Det blir to konkurranser på kort tid, men det har vært så lite konkurranser i det siste at det blir gøy å få konkurrere igjen. Treningen er bra, men det er ekstra gøy når vi har et mål å trene mot, kommenterer Filip Ingebrigtsen. 

Det virtuelle løpet foregår ved at det kenyanske laget løper i Nairobi et par dager før stevnet på Bislett. Løpet filmes, men uten at resultatet røpes, og sendes som splitt-screen på NRK samtidig som Team Ingebrigtsen løper. 

Perfekt sesongoppkjøring
Jakob Ingebrigtsen fikk en skade i forbindelse med EM terrengløp i desember i fjor, men sier han siden har hatt en nærmest perfekt sesongsoppkjøring. 
– Jeg har følt meg veldig klar for den sesongen som i utgangspunktet var planlagt. Det er gøy å holde på med det vi driver med, men aller gøyest er det å konkurrere. Og det er noe helt spesielt å løpe under Bislett Games. Jeg var 14 år første gang jeg konkurrerte her. Utenom de store mesterskapene, så er Bislett Games for oss en av de viktigste konkurransene i sesongen, forteller Jakob Ingebrigtsen. 

Gjeldende europarekord på 2000 m lyder for øvrig 4.51,39 og ble satt av Steve Cram i 1985. Så får vi se om den er innenfor rekkevidde på Bislett 11. juni. 

Årsaken til at det i år løpes en del uvanlige distanser, kan Steinar Hoen fortelle, er at worldrankingen er satt på vent på samme måte som de internasjonale mesterskapene. 

Hele pressekonferansen kan du se her

Arrangementets nettside

Program 2020 for Impossible Games

11 June 2020
19:20
Stav menn
20:02
Nasjonalsang
20:05
1000m menn
20:08
Diskos menn
20:15
200m hekk kvinner
20:25
600m kvinner
20:35
300m hekk kvinner
20:43
300m hekk menn
20:50
Maurie Plant Memorial Race 2000m
20:58
25000m menn
21:25
100m menn
21:30
10000m kvinner
21:35
Kule menn
22:15
3000m kvinner
22:27
Avslutningsshow
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957