Januarløpet i Snøkuten ble utsatt pga. kulda, og også den denne første tirsdagen i februar må nok temperaturen, som var fartruende nær kuldegrensa på 16 garder, ta mye av skylda for at "bare" 214 gjennomførte den 9,5 km lange Nordhagarunden. Kvelden i forveien var det flere og tjue blå på gradestokken med temmelig bitende sno i tillegg. Det var trolig derfor mange aktive deltakere hadde bestemt deg for å droppe denne formtesten. Da starten nærmet seg klokka halv sju, var det akkurat nok til et old boys-lag i de aktive klassene og det tynnest startfeltet på de 13 årene undertegnede har vært hekta på Snøkuten. Det var selvfølgelig ikke forhold for de gode tidene, men ingen av de som gjennomførte klaget verken på vær eller føre. Rett og slett en Snøkut på realt vinterføre slik som det skal være på denne årstida!

Rune Kvikstad fra Gjøvik hadde god kontroll på seieren og er fortsatt ubeseiret i Nordhagarunden etter sine to deltakelser med akkurat to års mellomrom. Arve Gjermundshaug, som gikk inn til 133. plass i Marcialonga på søndag, var den eneste som fulgte Gjøvik-karen fra start. Italia-turen merktes nok i beina mot slutten, og Per Briskelund kunne avansere til andreplass i sitt come-back i en ordentlig konkurranse etter nakkeskaden i fjor sommer.

Den mestvinnede i vinterkarusellens 30-årige historie var blid som ei sol og strålende fornøyd med å være tilbake i miljøet. Undertegnede hadde en sjelden anledning til å bruke ryggen til Per som "gulrot", og kunne med selvsyn konstatere at han etter en forsiktig åpning var i stand til å avslutte i tilnærmet god gammel Briskelund-stil. Den ryggen får ikke jeg mye nytte av ved neste korsveg, er min spådom! Nå jobber han seg systematisk opp med Göteborsvarvet den 22. mai som det store målet til våren. Også dagens vinner har planene klare for en Sverige-tur på forsesongen. Fjorten dager senere sikter Rune Kvikstad seg inn mot en tid under 2.40 i Stockholm Marathon.

PS! Det utsatte januarløpet i Houmsrunden går 16. februar, mens avslutningen med Kaashagarunden og tradisjonell premieutdeling foregår 2. mars.

Samleside for Snøkuten

Bildet: Rune Kvikstad (til høyre) og Per Briskelund etter Gjøvik-duoens forrige dobbeltseier i Nordhagarunden 5. februar 2008.

Resultater Snøkuten 02.02.2010, Nordhagarunden - 9,5km
Arrangør: Veldre Friidrett

Klasse M25-34
1	Miroslaw Baran, Veldre       	41,56

Klasse M 35-49
1	Rune Kvikstad, Intersport Gjøvik	35,38
2	Arve Gjermundshaug, Furnes    	37,16
3	Frode Loraas, Veldre Friidrett     48,28
4	Roger Haug, Terra BIL          52,39
5	Ivar J Sundgaard, Strand Unikorn	54,58

Klasse M50-59
1	Per Briskelund, Gjøvik     	36,59
2	Rolf Bakken, FIK Orion 		38,02
3	Willy Kristiansen, BSK      	44,39

Klasse M60-69
1	Ole Peter Bergaust, Veldre Friidrett	42,35
2	Helge Nordstrand, Roterud IL   	52,13