I rapporten fra Det europeiske friidrettsforbundet begrunnes kåringen av Karoline Bjerkeli Grøvdal slik: 

"På kvinnesida leverte Grøvdal en milepæl av en prestasjon i 10 km-løpet Hytteplanmila, noe som fanga oppmerksomheten til de som stemte. Grøvdal løp på 30.32 og knuste den norske rekorden til Ingrid Kristiansen som har stått så lenge, og hun er nå nummer tre på den europeiske alle-tiders-lista bak Lonah Chemtai Salpeter (30.05) og Paula Radcliffe (30.21). 

Vi kan legge til at Karoline forbedra Ingrid Kristiansens norske rekord med 27 sekunder, og at 30.32 er den fjerde beste tida i verden i år

Kåringen foregikk ved at Det europeiske friidrettsforbundet nominerte fire kandidater. Så var det opp til det friidrettsinteresserte publikum og stemme fram vinneren i sosiale media, og her har altså Karoline hatt bedre gjennomslag enn sine konkurrenter. Blant annet ble Sifan Hassan fra Nederland nominert etter å ha satt europeisk rekord på 10 000 m på bane med 29.36,67. Tyske Melat Kejeta, som løp så bra at hun tok sølv i VM halvmaraton på 1.05.18, var også nominert. Den siste nominerte var den italienske kappgjengeren, Antonella Palmisano, som hadde gått 10 km på 41.28. 

Men om Palmisano ikke nådde opp, så ble det likevel jubel i det italienske kappgjenger-miljøet. Matej Toth som i oktober gikk 5 mil på 3.41.15, gikk til topps i mennenes kåring. 
 

Les mer om rekordløpet til Karoline Bjerkeli Grøvdal her

karoline_bjerkeli_groevdal_25P6977.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i mål til soleklar norsk bestenotering på 10 km for kvinner under Hytteplanmila. (Foto: Per Inge Østmoen)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957