Karoline Bjerkeli Grøvdal har hatt en sterk høstsesong, og under Hytteplanmila forbedra hun Ingrid Kristiansens norske rekord med 27 sekunder. 30.32 er den fjerde beste tida i verden i år, og bare ei europeisk kvinne har noen gang løpt fortere på 10 km gateløp. Det er ingen ringere enn Paula Radcliffe som noterte 30.21 i 2003. 

Den norske kandidaten møter imidlertid tøff motstand. Sifan Hassan fra Nederland er nominert etter å ha satt europeisk rekord på 10 000 m på bane, med 29.36,67. Rent objektivt er nok det et sterkere løp enn Karolines, men det er lov å bruke skjønn - og ganske sikkert også nasjonalfølelse - når en stemmer. 

Kandidat nummer tre, tyske Melat Kejeta, løp også usedvanlig bra da hun tok sølv i VM halvmaraton på 1.05.18. Tyskeren som opprinnelig kommer fra Etiopia, tok et så stort steg framover at det virkelig vakte oppsikt. Før halvmaratonløpet i VM hadde 28-åringen 1.08.56 som best. 

Den siste nominerte er en italiensk kappgjenger, Antonella Palmisano, som har gått 10 km på 41.28. Sjøl om det er nesten 11 minutter seinere enn Grøvdals 10 km-tid, er det ikke sikkert hun kommer like langt bak i avstemningen. 

Foreløpig er det Karoline Bjerkeli Grøvdal som har fått flest stemmer på Facebook. Vil du delta i avstemningen, kan du gjøre det her - fram til klokka 12 på torsdag.
 

Les mer om rekordløpet til Karoline Bjerkeli Grøvdal her

karoline_bjerkeli_groevdal_25P6977.jpg
Karoline løper i mål til soleklar norsk bestenotering på 10 km for kvinner. (Foto: Per Inge Østmoen)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957