Løypekart for Kondis Nyttårsløp

Løypekart_Kondis_Nyttårsløp_2018v2.jpgForuten partiet fra pilen helt til venstre og oppover mot passasjen under Frognerseterbanen, var forholdene helt nydelige søndag formiddag. Tørt og fint. 

 


MELD DEG PÅ ÅRETS NYTTÅRSLØP I OSLO HER

Startkontingenten for Kondis Nyttårsløp stiger på løpsdagen, meld deg på i løpet av søndagen.

Sist gang det ble arrangert Nyttårsløp i Oslo var i 2000. I fjor tok Kondis  på seg oppgaven med å arrangere Nyttårsløp i hovedstaden slik alle hovedsteder har rundt omkring i verden.
 
Ifjor gikk løypa  med start ved Skur 13 (Skateboardhalllen i Oslo) på Tjuvholmen og deretter løp en utover mellom E18 og idylliske Frognerkilen. 

I år går løpet i en rundløype fra Ullevål Stadion til Vindern og tilbake.

Som i fjor ble løypa kontrollmålt av Kondis løypemålersjef Vidar Dvergedal. Sammen med Kondis-president Tim Bennett og nettredaktør Heming Leira ble også løypa km-merket for hver km.

Med en fin vintersol og null grader kunne vi konstatere at langs sykkelveien var det bart og flott løpeforhold. I partiet inn mot Vindernområdet og inntil man kommer til brua under Frognerseterbanen (ca. 700 m ) var det is, men godt strødd. Vi vil anbefale å løpe med vanlige joggesko.

Det er spådd litt nedbør i natt, men i morgen skal det bli tre plussgrader og 2m/sek vind fra sør.  Overskyet vær.
Start og mål for Kondis' NyttårsløpStart_og_maal_IMG_20181230_135551.jpgRett nedenfor  T-baneutgangen (mot sentrum) fra (vestre side) Ullevål Stadion finner en start og målgang. Det gule huset er del av Sogn Kolonihageby.

1km_IMG_20181230_140449.jpg1 km er omtrent på toppen av Problemveien før en løper ned mot rundkjøringen ved Domus Athletica hvor en krysser veien og løper oppover med Ringveien på høyre side.

2km_IMG_20181230_141145.jpgNår man løper inn i tunnelen under Frognerseterbanen passerer man 2 km der hvor kjeglen befinner seg. Til venstre kommer en trapp ned fra t-baneholdeplassen og her bør en være oppmerksom på at det kan komme passasjerer gående. Vi kan også se at det pågår arbeid i tunnelen, og i det passasjen smalner inn kommer en isflekk hvor en bør være oppmerksom.  Er man i baktroppen bør en holde til høyre her, da de raskeste kan komme på vei "hjemover" mot mål og passere samtidig.

3km_IMG_20181230_141851.jpg3 km passeres midt i Vindern handelssentrum, Like før Plantasjen og man løper inn i Ris Skolevei. Veien et kvartal bak Vidar og Tim er der Holmenkollstafetten løpes.

4km_IMG_20181230_143021.jpgI det man er tett innpå veiskiltene som viser avkjørslene til Domus, Sognsvann og Rikshospitalet har man kommet til 4 km. Herfra går det slakt nedover før man løper gangveien forbi Domus Atheltica, Trimveien og så Vestgrensa opp til mål.


Hjemmesiden for Kondis Nyttårsløp


 

LØYPER KONTROLLMÅLT AV KONDIS

  • 215 løp med blant annet:
  • 48 maraton
  • 80 halvmaraton
  • 107 10 km-løp
  • 85  5 km-løp
     

Kondis gir deg oversikten over alle de 215 kontrollmålte løpene


admin: adform id #567066
 


Blant våre oversikter er:

 

Kontrollmåling av løyper i Norge

Kontrollmåling av løyper i Norge er det Kondis som står for, og de danner grunnlaget for all statistikk i løyper utenfor bane i Norge.

Alt dette arbeidet gjør Kondis gratis, men det gjør seg ikke sjøl og vi er derfor svært avhengig av en så stor medlemsmasse som mulig. Akkurat som Olav Engen skriver om i artikkelen:  Kondis.no er i realiteteten en kjempestor dugnad

Så setter du pris på de kontrollmålte løypene i Norge: BLI MEDLEM!
 

Kondis-løypemålerne blir autorisert i henhold de retningslinjene som er gitt i IAAFs regel nummer 240 paragraf 3 i "The IAAF Handbook".

Hovedansvarlig for løypemåling i Kondis og ansvarlig for autorisering av nye løypemålere er Vidar Dvergedal. E-post: Vidar Dvergedal

Våre løypemålere blir autorisert i henhold til de retningslinjene som er gitt i IAAFs regel nummer 240 paragraf 3 i "the IAAF Handbook". Når det gjelder selve måleteknikken som anvendes, så er den utviklet av "Road Racing Club of America" og "Road Runners of England".


admin: adform id #567087
 

Ta kontakt med Vidar Dvergedal eller en av de andre autoriserte løypemålerne dersom du ønsker mer informasjon eller ønsker å gjøre en avtale om kontrollmåling.

Selve kontrollmålingen utføres som en gratis tjeneste til arrangørene av løpsarrangementer i Norge. Arrangørens utgifter er å dekke reise- og eventuelt oppholdskostnader for løypemåleren.

Eksempel på hvordan kontrollmåling foregår kan ses i artikkelen med både bilder og video fra målingen av Grimstad Maraton.