I  perioden november-mars hvor det går an å legge et solid treningsarbeid til grunn for en sterk 2019-sesong.
I denne perioden kan en la konkurranser ha mindre betydning, en kan få litt fri fra press (fra seg sjøl) om å prestere ,  sette perser osv. Intervalløktene og treningsarbeidet kan få en langt viktigere rolle enn under sommerperioden hvor konkurransene tar overhånd. 
En har god tid og trenger ikke å prestere hver eneste gang på trening.

IMG_20180612_182653_1280x960.jpg

Legger en inn litt styrke/forebyggende før intervallene blir det et veldig bra utbytte av fellestreningene. Her fra en slik økt med Konditreninga.


Kontinuiteten legger det gode grunnlaget

Kontinuiteten i løpet av disse  fem månedene kan virkelig gjøre underverker med formen.
To intervalltreninger i uka, hvor en gjerne trener en av dem sammen med andre. 
Men det er også veldig god trening og gjennomføre en intervalltrening alene, da får du trent fokus og sjøldisiplin i tillegg.

I Osloområdet kan du f.eks. bli med på intervalltreninga  Kondistreninga som Kondis arrangerer hver eneste tirsdag gjennom hele vinteren.  Hver søndag arrangerer de Kondis på ville veier, langturer på rundt 12-20 km.
Kondistreninga har egen facebookgruppe som stadig øker i antall og nå har over 550 medlemmer.
Du finner den her.

Den andre intervalløkten kan godt skiftes ut med et lokalt løp, som f.eks. et Parkrun eller en vinterkarusell.
legger du så på med en langtur, gjerne i helga og bor du i Osloområdet så tilbyr Kondis Kondis på ville veier hver søndagsmorgen. Bor du et annet sted i landet sjekk om det er løpegrupper som har langtur på treningsprogrammet eller avtale med løpsvenner om å felles langtur, før man vet ordet av det har man startet sin egen fatste treningsgrupper som løper fast langtur f.eks. på en søndag.

Trening kan gjøres vanskelig, men det er egentlig enkelt. For oss vanlige løpere med full jobb og kanskje barn er det mer enn noe annet kontinuiteten som gjelder. Her noen få grunnregler

 

Noen få grunnregler

1) Det er kontinuiteten som er viktigst
2) Bedre å trene på for lav intensitet enn for høy. Er du helt slakt og ikke orker trening dagen etterpå tyder det på at du har kjørt for hardt. Ihvertfall om du trener 4-5 ganger i uka eller mer. Poenget med intervallene er ikke å få blodsmak og å rive ned formen men å bygge den opp over tid.
3) Konitinuiteten er langt viktigere enn hva slags type intervaller
4) Løper du konkurranser i denne perioden er det greit og ikke kjøre helt maks hvis maks form er et mål på våren, f.eks. Sentrumsløpet. Bruk evt. konkurranser på vinteren til en avkobling fra intervalltrening og til hyggelig sosialt samvær. Vinterkarusellene eller Parkrunene er gode alternativer.
5) For de som går på ski er en god skitur et ypperlig alternativ og kan også gi en stor glede ved at en får en variant som kan føles som mindre trening og mer tur, foruten at en selvfølgelig bruker litt andre muskler også.

Kondis.no skriver om Kondistreninga her.