Mandag 25. mai arrangerer IL Gneist Friidrett et testløp langs den gamle Osbanelinjen ved Kalandsvatnet – «Gneist testløp – Invitational 5k». Deltakerne blir inviterte og arrangørene satser på å få med kretsens beste løpere i en løype som er kontrollmålt av Kondis og approbert av NFIF. Blant de påmeldte så langt ser vi at det stiller tre av landets beste triatleter - Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes. Alle tre gikk inn i denne sesongen med håp om medaljer i OL, men har nå måttet legge andre planer. Det er derfor tre utøvere med et svært godt treningsgrunnlag som nå skal teste løpsformen i en rask løype.

Senest for tre uker siden løp Kristian Blummenfelt og Gustav Iden svært gode 3000 metere på bane.

Kristian Blummenfelt bekrefter at målet nå er å løpe fort:

– Planen er å prøve seg på en rask 5 km. Nå har vi hatt litt annet fokus i treningen de siste to ukene, men hadde vært gøy med en rask tid. Nå har jeg ikke sett noe på løypa eller forholdene, men målet er vel rundt 13:45. Tipper det er i det sjiktet jeg kunne løpt på bane nå, så regner med det er ca det samme ute.

Siden både Casper Stornes og Gustav Iden også skal løpe regner Kristian med at det blir fullt trøkk:

– Det er ikke så viktig hvem som slår hvem, det er viktigere å løpe så raskt som mulig.  Så bedre å løpe 13:40 og bli slått enn 13:59 og vinne.

Vi kan jo bare understreke at dette er høye ambisjoner, inntil i dag var norsk bestenotering på 5 km gateløp 13:37 tilhørende Sondre Nordstad Moen. Men i dag, 20. mai, forbedret Jakob Ingebrigtsen denne rekorden til 13:28 i et gateløp på Forus utenfor Stavanger.

I kvinneklassen stiller blant andre Eli Anne Dvergsdal, motbakkespesialisten som også kan løpe fort på plant underlag.

Startlisten kan du lese på EQTiming.
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957