logo.pngLyst til å være med på en skikkelig utfordring???

- Helt siden vi måtte avlyse Høyjord Rundt og Rundt i år så har jeg tenkt på en måte å fortsatt kunne gi alle en utfordring som ville svi like godt i låra som Høyjord-løypa gjør, ja for den svir etter hvert skikkelig godt. Etter litt tenking kom idéen om å lage et virtuelt løp med en litt annerledes vri, nemlig å premiere den som sanker flest høydemeter på 45km, sier Heidi Bye Svartangen i Høyjor IL. ... ja, for ultra måtte det jo være, legger hun til.

- Løpene arrangeres 7.-10. mai og 5.-7. juni, jepp, to muligheter. Du kan velge en, eller løpe begge, og prøve å slå deg selv. Høyjord Idrettslag inviterer akkurat DEG til å bli med og sanke høydemeter akkurat der du er, skogen, veien, hjemme, ute, inne, tredemølle, runder i hagen, sier Heidi, som i fjor var løpsleder for det første Høyjord Rundt og Rundt.

Høyjord rundt og rundt: Vår opplevelse som ny løpsarrangør

Anne_C_Lie.jpg
Anne Cecilie Lian Lie vant 50 km for kvinner i fjorårets førsteutgave av Høyjord Rundt og Rundt. I år kan hun nøye seg med å løpe 45 km, hvor hun vil, men fortrinnsvis med enda flere høydemeter. (Foto: Morten Løvaas)

Hun ønsker også utenlandsk deltagelse, så all info på påmeldingssiden er på enelsk. - Alle land er nemlig ikke så heldige som oss at de fortsatt kan løpe lange turer ute og her skal ingen ekskluderes, derfor deles løpene inn i tre kategorier for å gjøre det rettferdig, sier Heidi og nevner tre muligheter:

  1. Sti/vei: for alle som kan og vil løpe utendørs, bare å komme seg opp så mange bakker som mulig.
  2. Inne/hage: kan man ikke gå ut så er det bare å bruke fantasien inne, opp trappene, hinderbane med møblene, klatre i trærne i hagen…
  3. Tredemølle: her er det bare å stille den opp til høyeste stigning og gi på.

Du velger selv starttidspunkt i løpet av dagene, bare husk at fra det øyeblikk du starter løper tiden (inkl evt stopp) og da må du fullføre 45km, men du har god tid.

- Eneste tidsfristen er at du må ha fullført dine 45 km innen kl 24.00 på søndagen. Så her er det mulighet for å løpe, gå, krype, krabbe, hinke, klatre, gå baklengs, bare du fullfører 45 km, sier Heidi som nok selv vil velge løpevarianten.

Etter fullført 45 km bruker deltagerne linken de får på mail ved påmelding til å registrere løpet sitt ved fylle inn info og laste opp gpx fil, link eller bilde.

- Vi kjører ansvar for egen løping prinsippet, og stoler på at du ikke tuller med registreringen. 

- Det blir premiering til den som sanker flest høydemeter i hver kategori, og får vi inn nok premier vil vi også premiere de mest kreative innslagene så vi oppfordrer til å poste bilder på insta med taggen #elevationultra.

Heidi_Bye_Svartengen.jpg
Heidi Bye Svartangen under rydding av ultraløypa i fjor. I det virtuelle løpet i år trenger kun ikke klargjøre traéer for deltagerne.

Arrangøren har allerede fått inn masse supre permier Altrarunning.no sponser med sko, medex.no sponser med gavekort til nettbutikken, det samme gjør waa-ultra.com.  Velocitysport.no bidrar også med premier. Ultraløper Anna-Marie Watson sponser en vinner med en coaching time med henne rfmcoaching.com.

- Så her er det ingen grunn til å nøle, men hiv deg med og gi alt så kanskje en av disse premiene blir dine, sier Heidi bye Svartangen.

- Medalje blir det selvfølgelig, for det er jo sikkert flere som meg som elsker medaljer, men det blir valgfritt. Når du melder deg på velger du om du vil ha medalje – og den blir kul altså. Vi sender deg den etter løpet. Noen vil jo også gjerne ha et startnummer å henge på veggen, dere har vi også tenkt på, så startnr får du på mail før løpsstart. Dette kan du printe ut og løpe med det, ta bilde med det eller bare henge det opp.

- Håper du blir med og tar utfordringen, avslutter Heidi som er veldig spent på hvilken oppslutning disse to virtuelle løpene får.

PÅMELDING:
Mai:  https://racetracker.no/events/2020/elevation-ultra-may/
Juni:  https://racetracker.no/events/2020/elevation-ultra-june/

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957