I fjor ble Nordmarka Skogsmaraton, som normalt arrangeres på sommeren, utsatt til høsten. Den gang utgikk maraton- og ultradistansen slik at halvmaraton ble eneste distanse.

I år håpet arrangør Lyn Ski i det lengste på at det ville være mulig å arrangere Nordmarka Skogsmaraton i sin tradisjonelle form og med tre distanser, Halv, Hel og Ultra, som planlagt den 19. juni. 

Men for å gi forutsigbarhet til både løpere og arrangører, ble det allerede i april besluttet å utsette løpet til 25. september. Arrangøren har i år et sterkt ønske om at den 28. utgaven av løpet blir i tradisjonell stil med vekt på god service til løperne. 

– Vi har god tro på at samfunnet da har åpnet så mye at et arrangement er mulig, uttaler Lyn Ski til Kondis. 

– Når dette er sagt, og med alle uunngåelige løpsavlysninger på forsommeren, ser vi et stort behov for mosjonsløp før ferien starter, mener Lyn Ski.

Derfor har de satt opp et helt nytt skogsløp på programmet. 

Nordmarks12er’n lørdag 19. juni
Lyn arrangerer den første utgaven av Nordmarks12’ern lørdag 19. juni. Løpet er for alle som liker å løpe og blir et løp med enklere logistikk som lettere lar seg tilpasse gjeldende smittevernregler.

– Med utgangspunkt i erfaringene fra Nordmarka Skogsmaraton i fjor høst, vet vi at det er mulig å lage et bra og smittevernmessig forsvarlig arrangement hvis det åpnes for kohorter på inntil 200 deltakere.

Startsystem.jpg
Fjorårets utgave av Nordmarka Skogsmaraton var tilpasset de gjeldende smittevernsreglene. (Foto fra løpets facebookside)

Morsom og variert trase
Nordmarks12’ern er åpen for alle som er 12 år og eldre. Løypa går i en morsom og variert trase som passer for alle. Start og mål vil være i Snøparken ved Sognsvann.

Etter start går løypa ned mot østsiden av Sognsvann og følger deretter nye turveien over til Grinda. Fra Grinda følges lysløypa til Hammaren, så opp til Ankerveien tilbake til Svartkulp. Fra Svartkulp følges lysløypa mot Ullevålseter i omtrent 800 meter deretter ned mot Sognsvann, vestover langs Sognsvann et stykke og så opp til veien på vestsiden. Denne veien følges til Gaustadjordet begynner hvor løypa svinger forbi Løkka Gård og så opp til mål i Snøparken.
nordmarks12ern-loypekart.jpg
Traseen er småkupert hele veien og lettløpt til å være i Nordmarka. Det tyngste partiet er mellom Hammaren og opp til Ankerveien med cirka 500 m motbakke. Ved Hammaren vil det være en drikkestasjon.

Lyn regner med at Nordmarks12’ern blir et årlig arrangement, men at det senere år mest sannsynlig som et ettermiddagsløp. I tilfelle avlysning i år gis det full refusjon av startkontingenten.

Alt om Nordmarks12er'n finner du på arrangementets nettside.

Påmelding til Nordmarks12er’n

Nordmarka Skogsmaraton arrangeres i år for 28. gang lørdag 25. september. 

Kondis' samleside for Nordmarka Skogsmaraton
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957