Testen stod også på trykk i Kondis nr. 8 - 2019

På tradisjonelle smørestativer er det fastmonterte skifester som skiene spennes fast i for at de skal ligge stabilt. Det brukes tross alt en del kraft når man sikler skiene og et lite glipptak kan resultere i stygge riper i skisålen. Mr. Grippy er ganske enkelt to «enkle», små smørebukker/preppestativer som kan settes oppå et bord eller annet plant underlag. Det spesielle er materialene som er brukt på under- og oversiden. Friksjonen i dette materialet er så høy at smørebukkene ikke sklir på underlaget og at skiene ligger stødig på toppen uten bruk av festemekanismer. 

Mr. Grippy er både plassbesparende og forenkler skismøring. De to smørebukkene stables oppå hverandre og kan ryddes inn i et skap eller hvor som helst ellers. Som tilleggsutstyr kan du også kjøpe Ms.Tidy som er en perforert «hylle» som monteres på en av Mr. Grippy bukkene. Det lar deg ha smøring og utstyr du bruker mest oppbevart i selve smørebukken til enhver tid. 

Når du skal smøre ski, er det bare å sette Mr. Grippy på et egnet bord og legge et skipar oppå. I motsetning til tradisjonelle smørestativer kan de også brukes til alle typer ski og snowboard uten ekstrautstyr. Et spor i smørebukkene lar deg også sette skiene på høykant, slik at du kan slipe stålkanter på alpinski eller smøre sidekantene på Fischer sine nye 3D ski.

Vi synes Mr. Grippy er en liten revolusjon. Selv kommer jeg til å pensjonere smørestativet i kjelleren hjemme. I stedet får jeg plass til å sette inn et enkelt Ikea-møbel med plass til alt av skismøring, sykkelverktøy og diverse annet. Mr. Grippy får også sin egen plass og er til enhver tid klar til bruk på sekunder. Og Mr. Grippy er dessuten mye enklere å ta med seg på hyttetur enn tradisjonelle smørestativer.

Veil. pris Mr. Grippy: 899 kr
Veil. pris Ms. Tidy: 199 kr
Ms.Tidy_1xMr.jpg