- Jeg gjør en liten feil på slutten, og det er litt synd, sier Ingeborg Eide etter å ha løpt Norge inn til 4. plass på dagens sprintstafett i sentrum av Helsinki.

Blant flere tusen tilskuere i bygatene i den finske hovedstaden hadde det norske laget da vært med og preget sprintstafetten og kjempet om en plass på pallen helt til de aller siste postene på Eides sisteetappe.

- Vi håper å kjempe om en pallplass, og alle fire på laget har løpt bra. Og selv om det nå til slutt mangler noen sekunder, må vi være fornøyd, oppsummerer Kasper Fosser og Gaute Hallan Steiwer.

Fosser løp andreetappe, etter at Silje Ekroll Jahren innledet. Og junioren løftet laget til 4. plass – med drøye halvminuttet opp til Sverige - som ledet stafetten fra start til mål, og vant klart foran Sveits. Gaute Hallan Steiwer løp 3. etappe, og sendte sisteetappeløper Eide ut som 6. jente.

- Jeg løp veldig bra i starten, men dessverre ble det – som sagt – en bom mot slutten, sa løperen fra Byåsen – som med den nevnte bommen måtte strekke våpen i kampen om 3. plassen.

Dermed tok Tsjekkia hånd om den siste plassen på pallen i den siste konkurransen i denne verdenscuprunden, 11 sekunder foran Norge 1 – som ble nummer 4. Norge 2 og Norge 3 løp i mål som henholdsvis nummer 17 og 26 etter fire etapper i de finske bygatene.

Kilde: Norsk orientering