Norges største løpskarusell (målt i både størrelse på enkeltløp og i antall starter pr. sesong) kan fortsatt ikke arrangeres helt som vanlig, men Terrengkarusellen i Kristiansand har ikke gått i dvale likevel. 

De fire første løpene i årets karusell ble arrangert som såkalte "Aktivitetsturer" med fri start i peroden 6.- 30. april. Det femte løpet har blitt arrangert på samme måte de 10 første dagene i mai, og fra mandag 11. mai vil de neste løpene bli arrangert som "Ukas løype".

Statistikken vi har fått fra Jan R. Hansen i Terrengutvalget viser at 535 løpere har registrert 2058 starter så langt i årets karusell. Opptellingen var mens det ennå var fire dager igjen til å registrere 5. løp. Dette er imponerende tall, men likevel bare en tredel av "vanlig" oppslutning for karusellen i forhold til når den arrangeres på vanlig måte.

På de fem første løpene i fjor var det 2634 løpere med 7394 starter. Så langt i år har 535 løpere 2058 starter, et tall som antagelig lander på 2300 når 5. løp er ferdig registrert.

Interessant å merke seg er at de som har være med på "turene" i år har et snitt på 3,8 løp, mens tilsvarende for i fjor var 2,8 løp pr deltager. Det tyder på at de mest aktive slutter opp om de "virtuelle" løpene i større grad enn de som først og fremst har dette som en sosial mosjons-happening der nettopp det å komme sammen med mange andre er en vesentlig del av motivasjonen for å være med.

Deltagelse så langt fordeler seg slik: 499 på 1. tur, 467 på 2. tur, 452 på 3. tur og 432 på 4. tur, og pr torsdag kl 12:30 var det 208 på 5. tur.

trimmere.jpg
Trimmere i 5. løpet i fjor. Nå gjelder blant annet 1 meters-regelen, men det betyr at flere - selv om de ikke er i samme husstand - fortsatt kan gå sammen, bare ikke helt skulder ved skulder. (Foto: Guri Sæterlid)
 

Ukas løype

Fra og med mandag 11. mai starter Terrengkarusellen opp med «Ukas løype», der planen er å gi deltagerne en kalenderuke (mandag til søndag) på å gjennomføre hvert enkelt av løpene som følger, inntil man kan påbegynne normale arrangementer igjen. (Av praktiske grunner kan det bli endringer i forhold til terminlistas oppføringer.)

Terrengkarusellen på facebook
Aktivitetsliste på bedriftsidrettes side
Aktivitetstur 6 Varoddløpet i Jegersbergterrenget
 

Aktivitetstur nr. 6 - Varodd løpet 
Aktivitetstur nr 6 blir i Jegersberg hvor vi benytter ei løype som tidligere har vært brukt i forbindelse med Varodd løpet.

Start på løypa er i lysløypa ved stolpe merket med nr 20: Start tur nr6.jpeg 

Følg lysløypa retning mot Gill. Etter start, ca 150 meter, ta til høyre og følg den lille yttersløyfen i lysløypa. Videre følges lysløypa mot Gill, til Stitjønn og etter Stitjønn hold til høyre  på grusvei. Følg denne til Badeplassen ved Demningen. Deretter går løypa over Demningen,  gjennom Rønnesheia på grusvei. Mål er ca 20 meter inn på Grønn slette.

PS! Milslukeren forsetter over Grønn- slett og løper en ny runde.

Løpslengde er 4.2 km og for Milslukeren 8.5 km.

Last ned løypekartVarodd løpet+nr6 kart.jpg
GPX-fil for nedlasting: Varodd løpet tur nr6.GPX

varodd-l-pet-nr6-kart.jpg

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957