Sjøl om det absolutt er mulig å løpe fort i de småkuperte løypene i Karmøy Maraton, er arrangøren veldig bevisst på at løpet skal være også for dem som regner med å bruke lang tid. På maratondistansen gis det tilbud om tidligstart, og det er ikke snakk om å pakke ned merking og målportal før alle er i mål. 

– Karmøy Maraton ønsker å være et løp for alle uansett «form og fasong», og vi ser at vi klarer å få med mange deltakere som ikke nødvendigvis topper listene; de som tør å utfordre seg selv til å være med på et løp for første gang, forteller Inger Johanne Klokset og legger til:

– Noen ganger føles det som de største vinnerne er de som kommer sist i mål. 

Deltakerrekorden på 484 fullførende fra 2019 blir neppe slått i år.

– Vi ligger litt bak det vi hadde tenkt, men tror kanskje det kan skyldes at det har vært avviklet veldig mange løp i høst, og mange løpere er «mettet» med konkurranser, sier Klokset til Kondis. 

Det vil være mulig å melde seg på til og med fredag. Værmeldinga er ikke så verst til å være en vindutsatt plass i slutten av november. Det meldes om 9 grader, uttrykt for regn og 4-5 sekundmeter vind. 

Karmoey-Maraton-skilt.jpg
Skilta er på plass, og så gjenstår det å se om sola gløtter fram også på løpsdagen. Helmaratonløypa er én stor runde som går rundt hele den sørlige delen av øya, mens både 10 km og halvmaraton er fram-og-tilbake-løyper som går i siste del av maratonløypa. (Foto: arrangøren / Geir Olsen)

Karmoey-maraton.jpgNoen hevder de aldri har sett en løper smile, men de har antakelig ikke vært på Karmøy. (Foto: arrangøren)

Kondis-reportasje fra Karmøy Maraton 2020

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957