Som vi har meldt om tidligere har løpsgründer Bjørn Saksberg i Feiring IL flyttet Perseløpet, som i fjor ble arrangert på Sand utenfor Jessheim (Ullensaker kommune), til hjemkommunen Eidsvoll - og mer spesifikt til Hammerås like ved E6-krysset inn mot Eidsvoll sentrum.

Se også: Perseløpet flytter fra Sand på Jessheim til Hammerås i Eidsvoll

I dag ble rundløypa som skal benyttes til alle distansene kontrollmålt av Vidar Dvergedal, sjefsmåler i Kondis. Runden er 2634 meter lang, dvs nesten to hele runder på 5 km, nesten 4 runder på 10 km, så vidt over 8 runder på halvmaraton og så vidt over 16 runder på maraton.

Det nærmer seg løp, siden de nye nasjonale retningslinjene åpner opp for løp på kretsplan i første omgang. 

- Umulig å vite om de regionale og lokale innstramningene blir beholdt. De lokale er vel i første omgang til 26. april. Jeg vil ikke spå noe, sier Bjørn Saksberg da vi ber han gjette på dato for første løp i den nye traséen.

Uansett nærmer det seg sesongstart også for Perseløpet.

Les mer om kontrollmåling av løyper - og se oversikten over alle kontrollmålte løyper.

Løypa som har start/mål ved Ås skole:
Løypa_GoogleMaps.jpg
Løypa i Google Maps       Perseløpet på Strava

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957