LIVE streaming fra lørdag 08:30 norsk tid
Resultater - oppdateres fortløpende 
 

Timisoara on map - Romania Physical Map

Norge stiller med en tropp på 6 løpere i helgenes EM 24-timers i rumenske Timosoara, en by med drøyt 300.000 innbyggere vest i landet - og for kuriositetens skyld; det var den første europeiske byen med elektrisk belysning.
 

Norges tropp:

Kvinner:
Ninette Banoun, Romerike Ultraløperklubb 
Cecile Holmgren, Romerike Ultraløperklubb 
Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb
Guro Skjeggerud, Romerike Ultraløperklubb 

Menn:
Bjørn Tore Kronen Taranger, BFG Bergen Løpeklubb 
Joar Flynn Jensen, Ski IL 

Også Mari Nustad Mauland, Spirit Stavanger Friidrett var tatt ut - som eneste debutant, men har meldt forfall for å prioritere deltagelse i Western States 100 miles.


Åpningsseremoni-1.jpg
Det norske innslaget under innmarsjen ved åpningsseremonien. (Foto: Johan Percy Holmgren)


Åpningsseremoni-6.jpg
Det er god stemning i den norske troppen. (Foto: Johan Percy Holmgren)
 

181 løpere fra 25 land
Totalt deltar 181 løpere fra 25 europeiske land. Starten er kl 10:00 lokal tid (09:00 norsk tid). Værprognosene sier at det blir nesten like varmt i Timisoara som i Oslo med 26 grader lørdag, men betydelig lavere temperatur gjennom natten og søndag formiddag.


Fra_løypa(1280x1255).jpg
Parti fra løypa. (Foto: Johan Percy Holmgren)
 

Hele løpet går på steilagt turvei i en 1222,48 meter rundløype i Ion Creanga” Children’s Park. Se løypekart og bilder fra løypa HER

LIVE streaming fra lørdag 08:30 norsk tid

Deltagerliste

Resultater - oppdateres fortløpende 

Løpets hjemmeside


Therese er en av favorittene:
Therese_en_favoritt_pressekonferansen_foto_Marit.jpeg
På pressekonferansen ble medaljefavorittene presentert, og en av dem er vår egen Therese Falk som ble nummer fire i forrige EM, men har forbedret seg ytterligere siden den gang - blant annet med pers på 236,803 fra London i fjor. I år har hun perset solid på 100 kilometer og virker å være sterkere enn noen gang. Sammen med henne på pressekonferansen ser vi den polske favoritten Patrycja Bereznowska som vant VM 2017 med 259,991 km. Vinneren fra forrige EM  (foran Patrycja) og mange ganger vinner av Bislett 24-timers, Maria Jansson fra Sverige er den tredje av favorittene. Det er et lengre enn langt løp, så alt skal klaffe for å vinne - det hjelper lite med tidligere meritter dersom man ikke har dagen. (Foto: Marit Berg Bjerknes)
 

De norske deltagerne:
VM-løperne_JH-foto (1280x856).jpg
Her er løperne som skal representere Norge fra klokken 09 norsk tid lørdag: Ninette Banoun, Therese Falk, Guro Skjeggerud, Joar Flynn Jensen, Cecilie Holmgren og Bjørn Tore Kronen Taranger. (Foto: Johan Percy Holmgren).

VM-troppen5_JH-foto (1280x855).jpg
Den norske troppen med løpere og ledere etter ankomst Romania torsdag ettermiddag. (Foto: Johan Percy Holmgren)
 

Taranger er klar!
Taranger_istagram_er_klar.jpg

Bjørn Tore Taranger gjør aldri et dårlig løp, han leverer varene hver gang. Noen ganger bra, andre ganger veldig bra. I forrige EM kom han på en sterk 10. plass. Onsdag la han ut bilde av seg på Instagram med beskjed om at han er klar: - I morgen går turen til Timisoara, Romania for å trampe ihjel steinhard brostein i EM 24-timers‼️ Men hodet mitt er knallhardt så det blir 1-0 til Taranger. Også Taranger er nevnt av arrangøren som en løper å se opp for, en oppmerksomhet den beskjedne bergenseren setter stor pris på.


Best i VM:
Ultraguro sitt bilde.
Guro Skjeggerud  er klar for å representere Norge nok en gang. I fjorårets VM var hun best av de norske kvinnene med 22. plass på 223,310 km. (Foto: privat)


Sterkt kvinnelag
I forrige EM 24-timers kom det norske kvinnelaget på 4. plass, og veldig nær bronsemedaljen. De som løp på laget da var Therese Falk, Cecilie Holmgren og Hilde Johansen, alle fra Romerike Ultraløperklubb.

Denne gangen er det fire jenter fra samme klubb, der tre av dem teller i lagkonkurransen, og det er ikke tvil om at laget er sterkere denne gangen: Therese (PB 2017: 236,803), Guro (PB 2017: 223,310), Ninette (PB 2015: 218,156) og Cecilie (PB 2017: 210,438).


Marit(1080x851).jpg
Lagleder og sjef for den norske troppen, Marit Berg Bjerknes, sender melding til kondis.no under pressekonferansen. (Foto: Johan Percy Holmgren)


Ninette_Banoun_Therese_Falk.jpg
Ninette og Therese sjekker ut forholdene i Timisoara. Eller er de på handletur? Foto: Thomas Johannesson)


Willy(1080x1204).jpg
Det er ikke bare løperne som er spente før mesterskapet. Her er Willy Karlsen, Cecilies pappa, under pressekonferansen. (Foto: Johan Percy Holmgren)

 

Therese Falk med norsk rekord og 4. plass i EM 24-timers

Det ble flotte plasseringer i EM pÃ¥ Therese Falk og Bjørn Tore Taranger (foto: Thomas Johannesson).Therese Falk ble nummer fire og Bjørn Tore Taranger nummer ti i EM 2016. (Foto: Thomas Johannesson).