Motbakkecupen i Maridalsalpene består av følgende fem løp:

Rett til Værs ble arrangert 6.juni  Reportasje: Solide seiere i Rett til Værs!
Fagervann Opp  4.juli                  Reportasje: Sol, svette, bading og knott i det 10. Fagervann Opp
Sellanrå Opp 1.august                 Reportasje: Sterke vinnertider i Sellanrå Opp
Gaupekollen Opp 12.september
Skjennungstua Opp  3.oktober

Cupen har vært arrangert siden 2010 og er den første Cup i motbakkeløp med flere forskjellige løp på forskjellige plasser arrangert av en og samme arrangør.

Grunnet at løypene går i naturreservat er det begrensning i deltakertallet og maks deltakelse i hvert enkelt løp er 100. Med unntak av Skjennungstua Opp hvor det tillates flere deltakere.

Alle løp går den første tirsdagen i måneden , med unntak av Gaupekollen Opp som går den adnre tirsdagen i måneden for ikke å kollidere med klassiske Sørkedalsløpet.

Det gis fra 100 poeng for førsteplass til 1 poeng for 30.plass. Den som har flest poeng etter alle løp (alle fem løp teller) vinner cupen.

Tidligere har det være premiering til de tre beste i sammendraget (flest poeng fra de fem løpene, alle løp teller) . I år blir det premiering til de fem beste i sammendraget

1000

Premiene deles ut i form av gavekort fra Løplabbet pålydende summene nevnt over.

ÅRETS CUP
Tidligere i år har Sarpsborgløperen Julie Marie Larsen,  Marit Vala, Bøler og Raufossjenta Malin Hoelsveen vunnet hvert sitt løp i kvinneklassen, mens Alan Cherry, Nydalens Skiklubb, Erling Hisdal, Tjalve og Torgeir Nørbech, Tyrving tatt hver sin seier i Motbakkecupen i Maridalsalpene.

Hisdal leder cupen for menn
Erling Hisdal økte sin ledelse i Motbakkecupen i Maridalsalpene og er nå godt på vei til å vinne cupen for fjerde år  på rad. Rune Hjelle gikk forbi Mathias Moen etter Sellanrå Opp og gikk fra fjerde til andre plass. Ole-Jacob Følling gikk fra 13.plass til femteplass og dermed inn på premiert plass.

Svært spennende i cupen for kvinner
Vinneren av Motbakkecupen i fjor Marit Vala holder ledelsen i årets cup, men kun 40 poeng skiller de tre beste så her skal det løpes til siste slutt.
Med pengepremier også på fjerde- og femteplass er det mye å kjempe om også blant  de som ligger på de neste plassene. Det kan faktisk bli mor og datter inne blant de fem beste!