Dopingprøven som viste seg å være positiv, ble tatt tre uker før EM terrengløp mens Robel Fsiha var på treningsleir i Etiopia. Da det ble kjent at også A-prøven var positiv, fortalte 24-åringen til Expressen at han bare hadde tatt en tablett mot forkjølelse. Ifølge SVT er det kommet fram at Fsiha har fått i seg testosteron via ei sprøyte som han hevder han ikke kjente til innholdet i.

- Det er en substans som i utgangspunktet fører til utestenging i fire år. For å unngå det kreves det at en kan vise dopingnemda at en ikke har fått det i seg med vilje. Det har han ikke lykkes med å bevise, uttaler leder for den svenske dopingnemda, Åke Thimfors, til SVT.

David Fridell, som er leder i Fsiha klubb, Spårvägen, forteller til Expressen at Fsiha mener at han ikke bevisst har fått i seg stoffet, men at han vil godta dommen. 

- Den indikasjonen jeg har fått, er at Robels innstilling er at han kommer til å akseptere straffen. Sjøl om han mener at han ikke gjorde det bevisst, så er det en jobbig situasjon for han å håndtere, forteller Fridell til Expressen

Det kom som en stor overraskelse på de fleste at svenske Robel Fsiha skulle vinne EM terrengløp. I EM i 2018 ble han slått av vinner Filip Ingebrigtsen med halvannet minutt, mens Fsiha ett år seinere var minuttet før Ingebrigtsen i mål. 

Robel Fsiha kom til Sverige som flyktning fra Eritrea i 2013, og 2019 ble hans gjennombruddsår med både EM-gull og 1.01.18 på halvmaraton. Nå tyder alt på at han mister EM-gullet.  

menn_senior_indivduelt_25P2885.jpg
Pallen i EM terrengløp 2019: Robel Fsiha, Sverige (midten) vant foran Aras Kaya, Tyrkia (til venstre) og Yemaneberham Crippa fra Italia. Nå mister nok Fsiha medaljen, og sveitsiske Juien Wanders som kom på fjerdeplass, vil antakelig få bronsemedaljen. (Foto: Per Inge Østmoen)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957