Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sykler Birkebeinerrittet på lørdag. Jærbuen med fire Nordsjøritt under beltet har gledet seg til de 84 kilometerne fra Rena til Lillehammer i over et år.

Med deltagelse i både Nordsjørittet, Styrkeprøven og Birkebeinerrittet har han tatt sykkeltrippelen og får sammen med 21 andre egen utmerkelse etter målgang

– Jeg er jo sykkelminister, både fordi sykling er en del av samferdselsplanen og fordi jeg er veldig glad i å sykle. Jeg skulle egentlig syklet Birken i fjor, men da ble det valgkamp i stedet, sier Ketil Solvik-Olsen, som gleder seg ekstra mye til helgas ritt.

Les hele saken på birkebeiner.no: - Jeg er jo sykkelminister!  

Ketil pendler - Privat.jpg

Kondis.no 2017: Birkebeinerrittet med et flott jubileumsarrangement​
Kondis samleside for Birkebeinerrittet
Lorvik_Hovdenak_maal.jpgIngrid Lorvik (til venstre) og Hildegunn Gjertrud Hovdenak etter endt dyst i fjorårets ritt der begge kom på pallen. (Foto: Finn Olsen)​


Årets ritt:

UltraBirken sykkel 25. august

UltraBirken arrangeres for 6. gang i år. Dette er et ritt for de tøffeste terrengsyklistene. Start på Pellestova for å komme raskere til fjells og målgang er ved Håkons Hall på Lillehammer. Løypa er ca. 112 km og løypetraseen ble kunngjort mandag 20. august. Antall deltakere er begrenset til 500.

HalvBirken sykkel 25. august
HalvBirken sykkel arrangeres for 4. gang.  Løypa er 41 km med start ved Pellestova i Øyer og mål ved Håkons Hall på Lillehammer. HalvBirken sykkel passer for deg som vil oppleve Birkebeinerstemningen og som kanskje synes Birkebeinerrittet på 86 km er for langt eller har for krevende trasé.

BarneBirken sykkel 24. og 25. august
BarneBirken sykkel arrangeres på Rena fredag 24. august og på Lillehammer søndag 26. august. På Rena er start og mål ved startslusen til Birkebeinerrittet.  På Lillehammer er start og mål ved Håkons Hall. Alle som er 0-11 år kan delta og det er påmelding helt frem til start. Det er egne aktiviteter for barna i start- og målområdet.

UngdomsBirken 26. august
UngdomsBirken sykkel er for alle mellom 12 og 16 år og arrangeres i år for 12. gang. Start og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Lengden på løypa for klassene 12-14 år er 7,5 km. Lengden på løypa for 15-16 årsklassen er 9,5 km.

Se også fakta om Birkebeinerittet 2018 under bildet.

Birken_ritt 2017_37_Foto_BirkenGeirOlsen.jpg
Fra fjorårets ritt. (Foto: Birken/Geir Olsen)

 

Birkebeinerrittet

  • Løypa er 86 km lang – går fra Rena i Østerdalen og over fjellet til Lillehammer i Gudbrandsdalen
  • Alle som er 17 år pr. 31.12.18 kan delta.
  • Alle deltakerne må bære en sekk på minimum 3,5 kg. Sekken på 3,5 kilo, som alle Birkebeinere må bære, symboliserer kongssønnen Haakon Haakonsønn.
  • Ideen til Birkebeinerrennet er hentet fra den historiske Birkebeinerferden fra 1200-tallet
  • Birkebeinerrittet inngår i Trippelen – Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet
  • Birken er en ideell organisasjon hvor overskuddet i sin helhet går tilbake til idretten i regionen.
  • Arrangementene gjennomføres med stor grad av frivillighet og dugnad.
  • Årlig jobber 4500 frivillige dugnad for sitt idrettslag, musikkorps e.l. i tillegg til 40 sentrale frivillige og Birkens administrasjon.
  • Birkens visjon er : utfordringer og opplevelser for alle. Totalt har Birken 20 arrangement gjennom hele året – distanser for alle og enhver.
  • I 2018 forventer vi 35000 Birkebeinere totalt – ca 10 000 til Birkebeinerrittene
  • En gjennomsnittsbirkebeiner trener 2-3 dager i uka og har moderat utstyr
  • 27 ulike nasjoner er representert – Sverige er største nasjon
  • Eldstemann i årets ritt er Steinar Bersvendsen fra Kongsberg på 83 år. Eldste kvinne er Liv Astri Løken, 76 år fra Raufoss.
  • 42 stk har fullført Birkebeinerrittet ALLE ganger og stiller i år for 26. gang

Hva skjer?

TV2 produserer magasinsendingen til Birkebeinerrittet

Fart, spenning og folkefest står på programmet når TV2 for første gang produserer Birkebeinerrittet.

Cyclocross i Birken
For første gang setter Birken opp egen cyclocrossklasse ( sykkel med bukkehornstyre) I Birkebeinerrittet. Alle starter i pulje 14 med starttid kl 09.10. Man konkurrerer ikke om merket eller bestetid, men det er premiering for de 3 beste i herre og kvinneklassen