TV innslaget           Avisa Lindesnes: Her skriver han historie

Usedvanlig lett til beins kom Erik til Lindesnes litt etter kl 19 torsdag etter en avslutningsdag med både radio, TV og presse tilstede. I trappene opp til selve fyrtårnet spratt han som om han skulle ha vært ute på en 42 minutters tur og ikke 42 døgn.

Erik har løpt i 43 dager, men målt i tid gikk det 42 døgn 9 timer 6 minutter og 45 sekunder... først fredag kl 10:00 har det gått 43 døgn, men da sover Erik for lengst i egen seng hjemme på Holmlia - der han ankom litt før 5 i natt.

Det var en strålende opplagt Erik vi løp sammen med siste biten inn til Lindesnes. Farten var skrudd opp, han nektet å gå i motbakkene... og hadde skikkelig los på fyrtårnet som han hadde sett i det fjerne i over 2 timer. Han hadde medvind og sol, følge med to spreke damer (Vera Nystad og Marit Bjerknes), og ved fyret ventet både TV og journalister.

Bilder fra Eriks siste løpsdag mot Lindesnes Fyr (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Målet er nådd og Erik tar en fortjent slurk av champisen (alkoholfri)...
Erik jubler sammen med Isabel og Anna som kom til Lindesnes en times tid før Erik. Haugesundsjentene hadde syklet fra Nordkapp på ca 30 dager, og var mektig imponert over 56-åringen som hadde løpt hele veien.
Erik skriver seg inn i gjesteboka til Lindesnes Fyr. Her loggføres alle som har fullført Nordkapp-Lindesnes på et eller annet vis. De fine hjemmesidene ser du HER
Her er det P4s mann som løpende intervjuer Erik på siste dagsetappe. Det fine innslaget hørte vi både på ettermiddagen og i 17:30-nyhetene på P4.
Erik er så klart den største helten. Medhjelperne, og da spesielt kona Tove samt Marit Berg Bjerknes er andre helter som bidro til at dette lot seg gjennomføre. Marit var følgebilsjåfør, hjelpepleier, omsorgsperson, kokk og alt-mulig-annet i hele 11 dager i tre omganger. Før avslutningsmila parkerte hun følgebilen ved Lindesnes slik at hun kunne løpe sjarmørmila (den siste av 265 mil) sammen med Erik.
Inger Johannessen bor i Berlin, men ferierer i Norge. Siste natt i Søgne spanderte hun overnatting på Erik og medhjelperne. Maratonløper Inger måtte selvsagt også løpe litt med Erik.
Vera Nystad løp store deler av de to siste dagers etapper med Erik. Søgnes suverene maraton- og ultraløperveteran sjekker farten til Erik, og registerer at han nå har fått los på fyret. Om en uke møtes de på nytt i Romerike 6-timers. Da er det konkurranse for Vera og supportoppgaver for Erik. Kona til Erik har lagt ned "konkurranseforbud" resten av året, men på Romerike 6-timers kan du altså likevel hilse på mannen med den suverent raskeste tiden til fots fra Nordkapplatået til Lindesnes Fyr.
Her utenfor Mandal har Erik fått følge av fotballdommer og ultraløper Rune Akselsen...
Med en liten kilometer igjen er "hele gjengen" samlet; Erik, Vera, Marit og Kondis' utskremte.onsdag 13. august::
En dagsetappe igjen for Erik
65 av 2.653 km gjenstår

Edit this articleErik kom fram til Søgne onsdag kveld, og han håper å komme fram til Lindesnes før kl 20 torsdag. Sluttiden ser ut til å bli 42 døgn og 10 timer.

Erik kom fram til Søgne onsdag kveld, og han håper å komme fram til Lindesnes før kl 20 torsdag. Sluttiden ser ut til å bli 42 døgn og 10 timer. På bildet ovenfor ser vi Erik løpe langs Mjøsa forrige uke.

Han er sliten nå, men i veldig godt humør. I dag slet han med løs mage... men kom seg tross alt greit gjennom sine 68 kilometer fra Grimstad gjennom Kristiansand til Søgne.

En stor del av dagens distanse løp han sammen med Søgne's egen ultraløper, Vera Nystad (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Erik var ikke store karen fra før, men nå er han endra mindre. Han har minsket drøyt 5 kilo på turen fra Nordkapp og vipper nå akkurat på 60-streken, dvs tidligere tenåringsvekt.

Mat er likevel ikke det han tenker først på når ultraeventyret er fullført. Da skal han først og fremst sove og sove og sove....

Sjåfør de siste dagene har vært tidligere Kondispresident Marit Berg Bjerknes. Webansvarlig for NorwayRun Bjørn Hytjanstorp følger også Eriks siste halvannet døgn. Det er ellers en del presseoppmerksomhet i sluttfasen, og antagelig blir det TV-innslag fra innkomsten ved Lindesnes Fyr.

Kondis reiser også til Lindesnes i morgen for å følge avslutningen på Erik's Norge-på-langs eventyr, den i særklasse raskeste forflytningen til fots på denne strekningen. Ingen har fullført ruta på under 60 døgn tidligere. Dermed er det bare å legge seg i trening og prøve å utfordre Eriks 42 døgn og noen timer...

Innsamlingsaksjonen til Aktiv mot kreft
I skrivende øyeblikk er det kommet inn kr 18.100 til Aktiv mot kreft i forbindelse med Eriks tur fra Nordkapp til Lindesnes. Målet var kr 100.000, så nå må alle lesere av kondis.no, og ikke minst alle ultraløpere, gi sitt bidrag som en hyllest til Erik og hans ultrabragd.

Gitt ditt bidrag til Eriks innsamlingsaksjon til Aktiv mot kreft

Les også: 

Mot Lindesnes og 100.000 kroner

Erik mangler sjåfør 3 siste dager av Norway Run

Erik Nossum har passert 2000 km

1000 km er passert

Erik løper videre alene!

Norgesløperne forlater Finnmark og løper inn i Troms

Norgesløperne er i gang

NORGE PÅ LANGS 2010 Et banebrytende løp fra Nordkapp til Lindesnes