Den tradisjonsrike vinterkarusellen som har start og mål på Fana Stadion er fremdeles svært populær blant byens små og store løpere. I vinterens første løp var det fullpakket med løpere på stadion før de la ut på sine runder på 5 eller 10 km i veiene omkring. Det regnes som svært god deltakelse når det er mer enn 1000 personer på startstreken.

Det var fint løpsvær, klart og kaldt med tørre veier. Selve Fana Stadion er nå ferdig med oppussingen men det pågår fremdeles veiarbeider i omgivelsene rundt stadion, noe som skaper utfordringer for arrangørene som stadig må gjøre endringer i løpstraséen. Denne gangen var det noen utfordringer med å la løperne passere på den trafikkerte veien utenfor stadion, og selv om veien ikke skulle krysses så var det trangt med mange biler og løpere. Men løperne var like fullt fornøyde med traseen.

Og som vanlig i Vinterkarusellen så er dette et løp for alle, barn og unge, raske og mindre raske løpere. Den aller raskeste i den korteste løypen var denne gangen unge Philip Massacand fra arrangørklubb Gneist, nylig ungdomsnorgesmester i terrengløp, som viste at det går an å løpe fort i denne traseen da han kom inn på 15:55.

Alle resultater fra Necon Vinterkarusellen løp 1.

Philip Massacand fra Gneist inn til en klar seier på 5 km.

Puljestarter

Vinterkarusellen opererer med puljestarter for å få sendt ut alle løperne fra start. Hver enkelt må dermed plassere seg i rett pulje ut i fra forventet sluttid. Og regelen er at vinnerne skal kåres fra den første puljen for at konkurransen skal være rettferdig, men også for at det skal være mulig for arrangørene å premiere de tre beste kvinner og menn og plukke disse ut etter hvert som de går i mål. Denne gangen viste det seg at noen gode løpere hadde startet i senere startpuljer, og på herrenes 10 km kom Andreas Torsvik inn til beste tid fra en slik pulje, men likevel ble Tage Augustson erklært som vinner siden han startet fra første pulje. Oppfordringen fra arrangøren er her at de som regner seg som så gode løpere at de i hvert fall kan ha sjanse til en topp-plassering MÅ starte i første pulje. Ellers kan de gå glipp av en førstepremie med tilhørende heder og verdighet.

Det lover godt for resten av sesongen med en så stor oppslutning i det første løpet. Det vil nå bli regelmessige løp utover gjennom vinteren med et løp hver tredje uke.

Aldersfordelingen på dette løpet, det er ganske god fordeling utover de ulike aldersklassene.

3J6A8402.jpgSponsorene er veldig interesserte i Vinterkarusellen, her er det Frode Vatnelid fra Necon som overrekker førstepremien til Philip Massacand.

14 1209 Oddvar Moldestad Ask Friidrett M45-49 00:19:56

Inger-Marie Schjøtt Lie vant 5 km kvinner.

15 1301 Ida Nipen Egeland BLOMSTERDALEN K35-39 00:23:27

3J6A8431.jpgPremiepallen menn 10 km: Harald Ihlebæk, Tage Augustson og Fredrik Meyer-Lampe. Her hadde Andreas Torsvik en bedre tid i en senere pulje, men vinnerne kåres i første pulje.