Artikkelen oppdateres med flere bilder mandag!

I MU23 var Magnus Tuv Myhre nevnt som en utfordrer etter sin 4. plass i Dublin i fjor og sin sterke 7. plass på 10000 m i senior-EM i München tidligere i år.

Magnus dannet sammen med bl.a. favoritten, fjorårsvinneren Charles Hicks, en kvartett fra start, men ut på andrerunden falt det enslige norske håpet noe tilbake. Halvveis ut i løpet var det en kvartett bestående av iren Darragh McElhinney, britene Charles Hicks og Zakariya Mahamed samt franske Etienne Dagunios som skilte seg ut.

Iren ble plutselig borte, og de to britene og franskmannen fortsatt som en trio med Tuv Myhre på 7. plass.Britene ble deretter alene i tet, mens nordmannen falt litt tilbake rundt halvminuttet bak tetduoen ut på den siste runden.

Britisk dobbeltseier

Tittelforsvareren Charles Hicks fikk den avgjørende luken til landsmannen i de tøffe kneikene oppover på siste runde og vant med åtte sekunder på Zakariya Mahammed på 23:40, mens franske Valentin Bresc stakk av med bronsemedaljen foran landsmannen Etienne Dagunios. Storbritannia vant laggullet foran Frankrike og med Irland på 3. plass.

Magnus Tuv Myhre endte på 10. plass, 34 sekunder bak vinneren og bare 10 sekunder bak fjorårets 4. plass.