Italienske Yemaneberhan Crippa var nevnt som en eventuell utfordrer til Jakob Ingebrigtsen foran årets EM i terrengløp over 10 km, og hjemmehåpet tok også føringen ut på den første av de seks lange rundene i La Mandria Park i Piemonte utenfor Torino. Briten Emile Cairess prøvde seg oppover på en av rundene og fikk en luke på sju andre i tetgruppa før han ble innhentet. Belgiske Isaac Kimeli dannet deretter en tettrio sammen med Cairess og Jakob Ingebrigtsen, og det så allerede ut som den norske storfavoritten hadde fått løpet dit han han ville.

Jakob_i_tet_etter_ca3km_AZ3T4077[1].jpgOpp i tet: Jakob i tet etter ca. 3 km med de to øvrige medaljevinnerne, Cairess og Kimeli nærmest. (Foto: Kjell Vigestad)

Styrte løpet

Ut på siste runden styrte Jakob farten, og i de siste korte men bratte kneikene avgjorde Sandnes-gutten nok et mesterskap. Gjennom slottet på toppen av løypa for siste gang viste han at han hadde full kontroll og kunne paradere den siste kilometeren til mål på 29:33. Emile Caires løp inn til sølv ni sekunder bak, og Isaac Kimeli tok bronsen ytterligere to sekunder bak en uimotståelig nordmann.

Sykt imponert av Henrik

- Det var en tung løype så du får opp syra ganske kjapt og føler at du springer med kniven på strupen for ikke å treffe veggen. Det er jo slitsomt, men heldigvis er jeg godt rent, og da takler man sånne typer løyper også. Jeg skulle gjerne hatt det flatt for ha en bedre flyt, kommenterte han nøkternt til NRK etter løpet og var sykt imponert over storebror Henrik:

- Jeg vet hva Henrik har vært gjennom og hvilken trening han har fått gjort. Det er helt utrolig å se hvilken god løper Henrik er, så det blir spennende å se hvordan det funker de neste månedene. Jeg skal være med å bidra så godt jeg kan, avsluttet Jakob som ikke har opplevd å tape et EM i terrengløp på 6 starter!

God laginnsats

Narve Gilje Nordås var nest beste nordmann på 21. plass med Henrik Ingebrigtsen som den 3. og tellende nordmannen i lagkonkurransen på 23. plass, henholdsvis 1.07 og 1.11 bak den helt suverene lagkompisen. Imponerende av Henrik, mens mellomste bror, Filip, ikke hadde dagen denne gangen heller og ga seg før løpet var halvkjørt. Per Svela ble nr. 60 av de 83 i feltet, vel to minutter bak Jakob.

Mor_maal-Bjarte_Nordaas_og_Henrik_Ingebrigtsen_AZ3T4425.jpgJevne lagkompiser: Narve Gilje Nordås mot mål  med Henrik Ingebrigtsen like bak. (Foto: Kjell Vigestad)

Frankrike knep laggullet foran Italia med Spania og Belgia på de andre plassen foran Norge som ble 5. beste nasjon foran Storbritannia.

Alle_ville_ha_en_bit_av_Jakob_og_lagvinner_Frankrike_A20G3170.jpgEttertraktet vinner: Alle ville ha en bit av Jakob. Her sammen med den franske trioen som vant lagkonkurransen. (Foto: Kjell Vigestad)