Nadia_Battocletti_i_maal_AZ3T3317.jpgHjemmehelt: Nadia Battocletti er Italias svar på Jakob Ingebrigtsen. Hun har vunnet U20-klassen to ganger, i fjor vant hun U23-klassen og gjentok seieren i år. Det blir fire strake EM-titler for Italias beste kvinnelige langdistanseløper. (Foto: Kjell Vigestad)

Fire EM-titler på rad

Kampen om gullet ble en ren duell mellom italienske Nadia Battocletti og britiske Megan Keith som vekslet på å dra, men på den siste runden viste den italienske favoritten seg helt overlegen og tok sin fjerde EM-tittel på rad med 13 sekunders margin til Megan Keith og Alexandra Millard, også GBR, på bronseplass.

Battocletti deltok på 5000 m under EM i sommer i München og ble nr. 7 etter flere av terreng-EMs favoritter som Konstanze Klosterhalfen og Yasemin Can. Etter EM ble hun syk og fikk konstatert mononukleose. Hun har gått på en medisinkur som ble avsluttet bare 10 dager før terreng-EM, så det var ingen selvfølge at hun skal vinne sin fjerde strake EM-tittel, men det gjorde hun med glans.

Flott løp av Andrea Modin Engesæth

Andrea Modin Engesæth løp et veldisponert løp og lå hele tiden mellom 10. og 15. plass. Til slutt ble det en mer enn godkjent 12. plass,1.05 bak vinneren med tiden 21:00 i den 6 km lange løypa. Dette er historisk sett den beste norske plasseringen i kvinnenes U23-klasse i EM i terrengløp.

Med 5. plass individuelt i tillegg til de to medaljene tok Storbritannia også et overlegent gull i lagkonkurransen foran Italia og Frankrike.

Norgesmester: Andrea Modin Engesæth vant seniorklassen i NM lang løype i Bergen 10. oktober, men hun deltok ikke i nordisk mesterskap i Kristiansand. Der vant finske Natalie Blomqvist, som ble nr. 8 i EM sju sekunder foran Andrea. (Foto: Kjell Vigestad)