Artikkelen oppdateres med flere bilder mandag!

På de to første korte og relativt flate rundene lå Karoline Bjerkeli Grøvdal i tet og kontrollerte farten i et samlet felt. Det var på de fire lange rundene løypa skilte med 23 høydemeter opp og ned på hver runde, og feltet strekte seg dermed også ut med Yasemin Can og Karoline i tet. Israelske Teferi og tyske Klosterhafen slet her med å holde farten til tetduoen. Underlaget hadde tydelig blitt sleipere utover dagen etter en kald natt og flere av jentene slet med underlaget.

Tysk-norsk duell

Ut på den andre av de fire lange rundene var det de tre favorittene, Grøvdal, Klosterhafen og Can, som fikk en luke i front, men det stoppet raskt opp for for tyrkiske Can. Karoline og Konstanze Klosterhafen fortsatte duellen oppover for nest siste gang, og den tyske europamesteren på 5000 m virket meget sprek i front. 

Tysk dominans

Klosterhafen som tidligere i høst presterte 1.05.41 på halvmaraton i Valencia, var i føringen opp for siste gang, og duellen virket fortsatt helt åpen. Etter å ha passert gjennom slottet på toppen av bakken, overrasket Karoline ved å slippe på og rykke i fra i det lette partiet nedover og kunne kontrollere inn til EM-gull for andre året på rad på 26:25, fire sekunder foran sine eneste reelle utfordrer. Alina Reh og Hanna Klein fightet om bronsemedalje med Reh foran på fotofinish. Tyskland tok et overlegent laggull foran Storbritannia og Irland.

fv_Konstanze_Klosterhalfen_nr2_Alina_Reh_nr3_og_øverige_på_tysk_lag_som_vant_A20G3176.jpgKonstanze Klosterhalfen (fra v.), Alina Reh og Hanna Klein som tok de tre plassene bak Karoline sammen med de øvrige på det tyske vinnerlaget. (Foto: Kjell Vigestad)

I sitt livs beste form

Karoline kompletterte dermed sin beste sesong noensinne både på bane, asfalt og i terrenget. Året skal forøvrig avsluttes og kanskje også krones med rekordforsøk på 5 km gateløp i Barcelona på Nyttårsaften.

Karoline_Groevdal_intervjues_av_NRKA20G3083.jpgKaroline Bjerkeli Grøvdal intervjues av NRK rett etter målgang i Piemonte. (Foto: Kjell Vigestad)

Topp 10 - kvinner senior:

Plass
Navn
Nasjon
Resultat
1
GRØVDAL Karoline Bjerkeli
NOR
26:25
2
KLOSTERHALFEN Konstanze
GER
26:29
3
REH Alina
GER
27:19
4
KLEIN Hanna
GER
27:19
5
TEFERI Selamawit
ISR
27:20
6
DATTKE Miriam
GER
27:22
7
MENGSTEAB Samrawit
SWE
27:27
8
WARNER-JUDD Jessica
GBR
27:27
9
DONNELLY Abbie
GBR
27:28
10
BAKKER Veerle
NED
27:34

ALLE RESULTATER

Øvrige reportasjer fra EM terrengløp 2022: