Tordenskioldløpet, som arrangeres av Sportsklubben Freidig på Lade i Trondheim, ble tirsdag 14. mai arrangert  for 40. gang. Under den store joggebølgen på 1980-tallet hadde løpet 2000 deltakere. Siden har det vært litt roligere, men nå er deltakertallet på vei opp mot gamle høyder igjen. I årets løp var det minst 1138 løpere som fullførte, en økning fra fjorårets 1064 deltagere med 7%.

Tre_unge_gutter_1280x836.jpgBarna utgjør en stor del av de godt over tusen Tordenskiolddeltakerne. Her er tre av dem, to løpere og en tilskuer. Begge løperne syntes at gjennomføringen av løpet gikk bra. De er godt trent gjennom fotball, ski og håndball. Tilskueren trivdes også godt på Tordenskiold-arenaen, som heiagjeng for kameratene. (Arrangørfoto)

Problemer med tider og feilløping
At vi ikke er helt sikre på deltagertallet skyldes noe problemer med registreringen i mål, men det meste skal være rettet opp pr. 17. mai. Arrangøren var dessverre utsatt for nok et uhell; Puljen bak den som ledet 10 kilometer løp for kort på slutten. Dette gjelder visstnok 12 personer og arrangøren hadde ikke annet valg enn å diske disse.

Abdulaziz ville vunnet uansett, men...
Feilløpingen på 10 kilometer medførte at Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim IL vant med enorme 5:27 minutters margin til nestemann. Det ble altså kåret riktig vinner, men mellom Abdulaziz og Henrik Kvennås fra Byåsen IL på 2. plass skulle det vært 10-12 løpere. Abdulaziz tid var 31:06.

Anne Nevin etter målgang. (Arrangørfoto)

Anne Nevin vant, igjen
Anne Nevin fra Strindheim IL løp inn til nok en seier i Tordenskioldløpets 10 kilometer. Hun har vunnet åtte av de elleve siste årene, og har også to andreplasser. Hun var blant de første som løp riktig der mange av de beste herreløperen tok feil av løypa. For kvinneklassen er dermed resultatlista slik den bør være. Anne Nevin løp på 37:24 mens Mariann Lande fra Byåsen IL ble nummer to på 39:16.

5-km seire til Liv Nordengen og Ørjan Kjeldsli
På 5-kilometeren  ble det seire til Liv Nordengen fra Strindheim IL (18:16) og Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd IL (15:10.).

Liv Nordengen vant 5 km. (Arrangørfoto)

Ørjan Kjeldsli i gult og Iver MatiasGlomnes​ var de raskeste på 5 km. (Arrangørfoto)

ALLE RESULTATER
Det jobbes fortsatt med backupsystemet for å få inn alle som ikke automatisk ble registrert ved målgang. 17. mai meldte arrangøren på sin hjemmeside: Totalt 98 tider er hentet fra video og bilder. Nesten alle som har etterspurt tider har fått sin tid på plass, vi har ikke gitt opp de gjenstående.

Fra starten på 5 km med vinneren Kjeldsli bak nr 3317. (Arrangørfoto)

To russ som kom litt for sent til start og har hele veien for seg selv.... men bare til de begynte å ta igjen løpere. (Arrangørfoto)

Blant de mange glade løperne var ro russ fra Strinda og Charlottenlund Videregående skoler. De gjennomførte 5 km med glans, og brukte etterpå litt tid på å dele ut russekort til den yngre garde. (Arrangørfoto)