Mjoestaarnet.png
Mjøstårnet (Foto: Jørgen Skaug)

Tour of Mjøsa består av fire løp på to dager helgen 17. og 18. august pluss en prolog bestående av løp opp de 18 etasjene og 394 trappetrinnene i Wood Hotel i Brumunddal fredag 16.august. (Trappeløpet teller ikke med i sammendraget i Tour de Mjøsa.) Det er klubbene Moelven IL Friidrett, Gjøvik Friidrettsklubb, Ottestad Idrettslag og Litrim som arrangerer enkeltløpene. Hedmark og Oppland friidrettskretser er eier av konseptet Tour of Mjøsa.

TdM_logobilde.jpgProgram for Tour de Mjøsa 2019: 
Lørdag kl 10.00 - 5 km i Moelv
Lørdag kl 14.30 - 5 km i Gjøvik
Søndag kl 11.00 - 5 km i Hamar
Søndag kl 17.00 - Fra Strandtorget på Lillehammer til Lysgårdsbakken, jaktstart for de 50 beste dame og herreløpere i sammendraget. Det er medaljer til alle som fullfører alle de fire løpene, pokaler til de tre beste i hver klasse og 10.000 kr  til beste dame og herreløper. 

Pr. 22.05 er det vel 100 påmeldte til Touren som er spådd å bli en slager og med Erik Udø Pedesen, årets vinner av både Råskinnet og Sentrumsløpet, på start.

- Det andre løpet hver dag blir rett og slett knalltøft, og selvfølgelig spesielt det siste på søndag når det blir jaktstart opp til Lysgårdsbakken. Jeg håper virkelig at det blir mange deltagere, både mosjonister og i eliteklassene. Jeg tror Tour of Mjøsa har elementene til å bli en klassiker for oss som er glad i å løpe. Vi trenger en «tour» og en løpefest for løpere, slik som for eksempel ski og sykkel har hatt i mange år, sier fjorårets norgesmester i terrengløp på arrangørens nettsider.

Tour of Mjøsa sin hjemmeside
Tour of Mjøsa sin facebookside

Tidligere omtale på kondis.no: 
Tour of Mjøsa setter Innlandet på løpskartet
Tour of Mjøsa åpner påmeldingen