OSI løper Albert Didriksen (22) vant på søndag Leiden halvmaraton i Nederland på tiden 1:08:46.  Med den tiden var han bare 31 sekunder fra kravet til Universiaden og 35 sekunder fra klubbrekorden i OSI. Klubbrekorden tilhører Petter Antonsen på 1:08:11 og ble satt i 1992, altså lenge før Albert var født.

-  Meget sterk løping, og ekstra imponerende tatt i betraktning at han løp store deler av løpet alene i front og at det var litt vind, lett bris+, den dagen, sier sportslig leder i OSI, Gustav Vasdal til kondis.no.

Vi kontaktet Albert for å høre hva han synes om løpet.

- Løypen var veldig fin og flat, og med få krappe svinger foruten de siste kilometerne. Det var også veldig mange folk og god stemning rundt løypa, rett og slett veldig artig. Litt tungt å løpe solo når man snudde seg mot vinden i andre halvdel, men det er også det eneste å utsette på det hele.

- Det var ganske delt følelse etter løpet, for det var veldig gøy å vinne et så kult arrangement, men jeg kom samtidig et halvt minutt utenfor Universiade-kravet jeg hadde siktet meg inn på; sier Albert.

I resulttalista står det Gyöngyöshalász/HUN bak navnet hans, og forklaringen på det er denne:

- Jeg er dobbel statsborger, og har siden februar bodd og jobbet i Budapest, etter fullført bachelorgrad i Oslo. Gyöngyöshalász er stedet familien min bor, og "faktureringsadressen" jeg oppgav ved påmelding. Men jeg løper for OSI Friidrett, og er registrert som norsk utøver hos IAAF. 

Albert_Didriksen_halvmaratonvinner_sliten.jpg
Albert var hele 1:37 foran neste løper i mål. Da er det lov å være sliten etter målgang. (Arrangørfoto

Albert_Didriksen_halvmaratonvinner_podiet.jpg
Albert på seierspallen. (Arrangørfoto)

Det var 4 198 løpere i mål bare på halvmaraton i Leiden, der det også var distanser på 5 km (1100 deltagere), 10 km (3375 deltagere) og maraton (728 deltagere)) - med ca 10 300 deltagere totalt inklusive 889 i barneløpet. Leiden ligger midt mellom Amstedram og Rotterdam.

Løpets hjemmeside
Facebook
Resultater halvmaraton

Satser på toppform til NM
Når vi spør om planene fraover svarer Albert:

- Framover blir det å finne seg så mange gate- og baneløp som mulig i sommer som går opp med jobb osv. Satser på å være i toppform til NM 5 000 meter og 10 000 meter i Hamar, og kanskje et halvmaraton i et større felt i august.​

5000m_u23_F6C1933.jpg
Albert i tet under U23 NM 5000 i 2018. (Foto: Per Inge Østmoen)

Husker du denne?
Heier_paa_Albert_i_OSI_U23-5000_AZ3T2022.jpg
Fra U23 NM 5000 meter 2018:
Det var stor stemning i Oslostudentenes heiatropp når Albert Didriksen tok teten to ganger i løpet. Det ble "den sure fjerdeplassen" til slutt, men imponerende innsats av både heiagjengen og Albert selv. (Foto: Kjell Vigestad)