24-timersløpet på stadion i Måndalen var opprinnelige planlagt å skulle gjennomføres helga 21. - 22. november. Etter to utsettelser på grunn av mye dårlig vær er det nå bekreftet at løpet vil starter i morgen, fredag 27. november, kl 11:00.

Værmeldingene er gode. Delvis sol og ingen nedbør. 3-4 grader og kun lett vind (3 m/s), meldes det på yr.no.

24-timersløpet på banen i Måndalen streames live HER. Streamingen starter fredag kl. 10:30, mens selve løpet starter kl. 11:00. Løpet er dermed ferdig lørdag kl. 11:00. 

Og her kommer LIVE RESULTATER (foreløpig kun med prøveresultater)

Det blir også snakket om at Kilian Jornet, som går for å være verdens beste fjellultraløper, skal prøve seg på det som er verdens lengste 24-timersdistanse til nå, 303,506 km oppnådd av greske Yiannis Kouros i 1997. Det noteres ikke verdensrekorder på ultraløp, så det er eventuelt snakk om World Best Performances

 

5 norske deltakere
Foruten Kilian Jornet skal også de norske ultraløperne Sebastian Conrad Håkansson, Jo Inge Norum, Harald Bjerke, Simen Holvik og Didrik Hermansen delta. 

Norske i Måndalen.jpg
De fem norske løperne som er klare for 24 timer på stadion i Måndalen. 

Med tanke på alle de gode, norske deltakerne som er med, så uttaler Didrik Hermansen at han vil bli overrasket dersom det ikke klaffer for noen av dem i løpet. 

– Jeg gleder meg til å løpe. Har ikke noe spesifikt skjema, men vil løpe på følelsen og god rytme, sier Hermansen.

Han innrømmer samtidig at dersom han klarer å løpe alle 24 timene, så bør det bli ny norsk bestenotering. Da må han i så fall løpe lengre enn 257,606 km som er rekorden Bjørn Tore Kronen Taranger satte i 2015. Sist Didrik Hermansen prøvde, som var på Bislett i 2017, ga han seg etter rundt 16 timer og 181 km. 

For Harald Bjerke sin del, så har han løpt tre lengre ultraløp tidligere i år, hvorav to av dem var på 24 timer. 

– Jeg vet at jeg klarer å holde ut tidsmessig, men dette blir likevel litt ukjent terreng for meg siden det er mitt første 24 timersløp på bane, forteller Bjerke.

De siste månedene har han hatt flere maratonspesifikke asfaltøkter og fått en god del kilometer på hardt underlag. 

– Dette tror jeg vil komme bra med. Jeg er en del sterkere på flate og mer løpbare ultra enn terrengultra, så jeg tror dette løpet passer meg bra. Mitt mål i Måndalen er å løpe minst 240 km, tilføyer Bjerke som gleder seg veldig til løpet. 

Gleder seg gjør også Sebastian Conrad Håkansson. 

– Dette blir noe helt utenom det vanlige og en opplevelse for livet hvor det kommer til å bli prestert godt fra samtlige, tror Håkansson. 

Han vil imidlertid ikke si noe om mål og hva han kan klare å prestere. 

– Dette blir brutalt, så jeg vil heller la beina snakke for seg og gå for Alnes sitt sitat om "bedre med godt gjort enn godt sagt". Det som kan sies er imidlertid at jeg trolig aldri kommer til å løpe noe i nærheten av 24 timer flatt igjen senere i livet, så det får bære eller briste. Et så langt og flatt løp har aldri trigget meg voldsomt. Jeg lever mere for opplevelsene med litt mere variasjon underveis. Men det er nettopp det spesielle opplegget som det er lagt opp til i Måndalen, med Kilian sitt rekordforsøk i spissen, som har gjort at jeg er skikkelig trigget og grugleder meg før dette lange døgnet, sier Håkansson. 

Jo Inge Norum er både ydmyk og veldig stolt over at han får mulighet til å delta.

– Jeg er spent på hvordan jeg kan pushe mine grenser og hvordan kroppen vil respondere. Etter bestenotering på Backyard med 42 timer og 281 km, og kort tid etterpå bestenotering på 100 miles under 24 in Hell, fikk jeg rabdomyolyse og et kort sykehusopphold, forteller Norum om det som resulterte i en ufrivillig sesongpause med seks uker uten løping.

– Selv med bare tre uker opptrening er jeg uansett klar for mange kilometer i løpet av disse 24 timene og håper jeg kan bidra positivt til å hjelpe Kilian med å ta ny verdensrekord, sier Norum optimistisk. 

Simen_og_Audun_Holvik_reiseklare.jpg
Mål om 260 km: Simen Holvik (til høyre) har et uttalt mål om å løpe 260 km på stadion i Måndalen. Det vil i så fall være ny norsk bestenotering da den gjeldene er på 257,606 km og ble satt av Bjørn Tore Kronen Taranger i 2015. Her er Simen, sammen med Audun Holvik i support-gjengen, klar for avreise til bygda i Møre og Romsdal. (Foto: privat)

Følg også med på oppdateringer om Kilian Jornet på Salomon sin youtube-kanal

Forhåndsreklame for løpet. 

Les også tidligere nyheter om løpet:
Kilian Jornet utfordrer 24-timersekorden i Måndalen 21.-22. november
Kilian Jornets 24-timersdebut er utsatt til 25.11. på grunn av umulige værforhold
Ny utsettelse av Kilian Jornets 24-timersdebut

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957