Forbudet mot store kultur- og idrettsarrangement vil fortsatt gjelde frem til 1. september, kunne kulturminister Abid Raja opplyse på en pressekonferanse lørdag 25. april. Regjeringen forlenger dermed det forbudet som opprinnelig gjaldt til 15. juni, men man skiller nå mellom små og store arrangement. Der det er flere enn 500 deltakere så gjelder forbudet til 1. september, mens det på arrangementer som er mindre enn dette, så vil reglene for disse komme fra regjeringen på torsdag 30. april.

Dette betyr at store arrangement som Bergen City Marathon og sykkelrittet Bergen – Voss sannsynligvis vil måtte avlyse eller utsette en gang til. Begge disse har allerede flyttet datoen fra våren til høsten, Bergen City Marathon var allerede flyttet til 29. august mens Bergen – Voss var satt opp til å gå 22. august. Derimot er Oslo Maraton utenfor denne fristen, den skal gå 19. september i år.

Begge de store bymaratonene i Oslo og Bergen pleier å ha over 10.000 deltagere.

Bergen City Marathon skulle etter opprinnelig tidsplan gått i dag 25. april. Daglig leder Roger Gjelsvik i TIF Viking, som står som arrangør av Bergen City Marathon, sier til BA at dette er en trist dag:

– Nå har jeg nettopp jogget i løypen og tenkt på hvor fantastiske forhold det hadde vært for løperne i dag. Det hadde blitt løyperekorder. Og så nå får jeg denne meldingen

Han sier videre at han ikke vet hva som skjer nå:

– Akkurat nå vet jeg ikke. Det kommer jo an på hvor bastante de er på den datoen da, men de er nok veldig bastant på den. Så vi må nok enten utsette eller avlyse, sier Gjelsvik.

– Knarvikmila går helgen etter, og etter der igjen er det 7-fjellsturen. Det er ikke gjort i en håndvending å flytte et så stort arrangement, og det er grenser for hvor langt ut på høsten vi kan flytte et sånt arrangement, sier Gjelsvik til BA.

Bergen City Marathon arrangerer i dag 25. april, den opprinnelige løpsdatoen, et virtuelt løp.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957